Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Ook in de Buurtbus zal geen contant geld meer worden aangenomen. (Foto: PR)
Ook in de Buurtbus zal geen contant geld meer worden aangenomen. (Foto: PR)

Geen contant geld meer in buurtbus

Barendrecht - Vanaf 1 februari 2018 kan de reiziger niet meer met contant geld een kaartje kopen voor buurtbus 717 die rijdt tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. Naar aanleiding van diverse gewapende overvallen op buschauffeurs wil Arriva geen contant geld meer hebben in haar bussen.

Dat geldt ook voor de buurtbussen. Sinds 1 februari kan de reiziger alleen met een pinbetaling een kaartje kopen en uiteraard, zoals ook nu al het geval is, inchecken met ov-chipkaart.

De huidige rittenkaarten van de buurtbus worden vervangen door nieuwe rittenkaarten.

De reiziger kan een kaart met 1, 4 of 10 ritten kopen. Kinderen tot 11 jaar en personen van 65 jaar en ouder krijgen korting.

De reeds gekochte rittenkaarten blijven geldig.

In de buurtbus is een pin-automaat geplaatst, waarmee op de gebruikelijke wijze betaald kan worden. Er kan ook contactloos betaald worden. Het vervoersbewijs is alleen geldig als u de pinbon en de gestempelde rittenkaart samen kunt tonen. Prijzen van de kaartjes zijn niet verhoogd.

Prijzen kaartjes

1 rit         € 1,80, met korting € 1,10

4 ritten € 5,70, met korting € 3,40

10 ritten €13,30, met korting € 7,80

De buurtbus 717 rijdt volgens een vaste dienstregeling van Arriva tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het NS station en winkelcentrum Middenbaan.

Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

In de avonduren en op zondag rijdt de Belbus. De route is gelijk aan die van de Buurtbus. Het lijn nummer is dan 517.

Meer berichten

Shopbox