Ton Koene geeft een lezing over journalistieke fotografie (Foto: PR)
Ton Koene geeft een lezing over journalistieke fotografie (Foto: PR)

Fotografie in oorlogsgebieden

Barendrecht - Gebouw Het Kruispunt houdt op donderdag 8 maart om 19.30 uur een lezing door fotograaf Ton Koene. In deze lezing staat fotografie in oorlogs- en conflictgebieden centraal.

Koene is gespecialiseerd in journalistieke fotografie. Hij reisde 3 jaar door Afghanistan en praat tijdens de lezing over zijn werk als fotograaf in complexe - en vaak gevaarlijke - omstandigheden. De lezing wordt begeleid door zelfgemaakte foto's en films. Aansluitend is er ruimte voor vragen vanuit het publiek. Tijdens de lezing gaat Koene in op zijn werk, ervaringen en veiligheid.

Over Ton Koene

Ton Koene is een freelance documentaire en nieuwsfotograaf die gespecialiseerd is in het werken in complexe noodsituaties. Zijn werk omvat vrij werk, opdrachten voor NGO's en verschillende media. Zijn foto's worden gepubliceerd in tijdschriften, boeken en kranten over de hele wereld. Naast fotografie maakt hij kinder- & fotoboeken, geeft hij lezingen over fotografie en laat zien hoe hij in complexe omgevingen werkt. Ton Koene bezit een graad in Humanitarian Practice van Oxford. Met zijn foto's won hij onder andere de tweede prijs van zowel de Zilveren Camera als de World Press Photo.

Het bijwonen van deze lezing kost €4,50 per persoon. Reserveren doet u via Theater het Kruispunt: www.theaterhetkruispunt.nl/lezing. Inloop vanaf 19.15 uur. De sessie vindt plaats in de vergaderruimtes op de eerste etage in Het Kruispunt, Middenbaan 111 in Barendrecht.

De lezing duurt tot circa 21.30 uur. In het laatste gedeelte is er uiteraard ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Meer berichten