Present wil maatschappelijk projecten voor alle groepen uitvoeren. (Foto: PR)
Present wil maatschappelijk projecten voor alle groepen uitvoeren. (Foto: PR)

Jong geleerd is oud gedaan

Barendrecht - Sinds vorig schooljaar werkt Present Barendrecht samen met CBS Smitshoek. Er wordt gewerkt aan het opbouwen van een doorgaande leerlijn in het uitvoeren van maatschappelijk relevante projecten voor de leerlingen in alle groepen. Dit alles gebeurt in het kader van het praktisch vorm en inhoud geven aan de identiteit van de school en aan burgerschapsvorming. Conform haar werkwijze zoekt Present bij al deze projecten aansluiting bij lokale maatschappelijke organisaties.

Afgelopen week ging de eerste van tien kleutergroepen aan de slag rondom het thema afval en milieu. Om dit thema vorm te geven wordt samen gewerkt met Humanitas-DMH en met de Gemeente Barendrecht (NV BAR-Afvalbeheer)

Toen 'Meester' Arnoud van de Gemeente Barendrecht in de klas vertelde over afval en over het belang van afvalscheiding hingen de leerlingen aan zijn lippen.

Daarna gingen de bikkels in gekleurde hesjes en met kaplaarzen aan de regen in. Uitgerust met mini-kleutergrijpers en werkhandschoentjes, beschikbaar gesteld door de Gemeente Barendrecht, raapten zij in de wijk, samen met cliënten van Humanitas-DMH, keurig netjes al het zwerfvuil op. Jong geleerd is oud gedaan!

Afval en Milieu

Tijdens het uitvoeren van dit project leren de kleuters niet alleen van alles over afval en milieu, maar maken zij ook kennis met mensen die misschien wel een klein beetje anders zijn dan zijzelf, maar van wie zij veel kunnen leren. Sommige cliënten van Humanitas namen spontaan een leidende rol op zich en lieten de kleuters zien hoe zij te werk moesten gaan.

Dankzij haar brede maatschappelijke netwerk is Present in staat om al deze organisaties bij elkaar te brengen en om vanuit ieders eigen expertise te werken aan een gezamenlijk doel: kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd maken met maatschappelijk verantwoord en sociaal handelen.

Meer berichten