Mindfulnesstraining Mantelzorgers van start

Barendrecht - Als mantelzorger ben je vaak gericht op de ander. Het is natuurlijk een prachtige eigenschap dat je vanuit liefde zorgt voor de mensen die je dierbaar zijn. Het gevaar bestaat echter dat je daarmee jezelf wat wegcijfert. Dat al je energie uitgaat naar die ander. Met als gevolg extra onrust en stress in jezelf. Dan is het de hoogste tijd om ook weer aandacht aan jezelf te geven.

Door mindfulness te beoefenen kom je weer in contact met jezelf. Door gericht aandacht je te geven aan jouw ervaringen van moment tot moment ontdek je jouw automatische piloot. Zo krijg je een dieper inzicht in jouw denken, voelen en lichaamssensaties. Daarmee creëer je ruimte en keuzevrijheid om van automatisch reageren naar bewuste actie te gaan. Met meer innerlijke rust.

Tijdens een mindfulness training ga je op praktische wijze ervaren wat mindful is en wat het voor jou kan betekenen. Daarbij doorloop je de volgende thema's: automatische piloot, omgaan met hindernissen, ademhaling, aanwezig zijn met wat is, gedachten zijn geen feiten en goed voor jezelf zorgen. De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur, inclusief een manual, oefenmateriaal en online toegang tot meditaties.

"Je kunt de golven niet stoppen, maar leren surfen op de golven van het leven"

De trainer is John van der Sluis. Meer informatie over wie John is en hoe hij werkt kun je lezen op zijn eigen website: www.johnvandersluis.nl

Data donderdagavond 8, 15 en 22 maart, 5,12,19 april 2018 van 19:30-21:30 uur, inloop 19:15 uur. Locatie Binnenlandse Baan 30 Kosten € 30,- voor de gehele training. U ontvangt na inschrijving een factuur. Opgave vòòr 26 februari via mantelzorg@kijkopwelzijn.nl of 0180-691801. Het minimum aantal deelnemers is zes. Met nieuwe deelnemers maken we graag eerst even kennis.

Meer berichten