Café de Uitspanning heeft een totaal nieuwe uitstraling (foto: Jeffrey van der Maten)
Café de Uitspanning heeft een totaal nieuwe uitstraling (foto: Jeffrey van der Maten) (Foto: Tom van Ooijen)

Café De Uitspanning heeft 2018-look

Barendrecht - Na een verbouwing van drie maanden is café De Uitspanning weer terug van weggeweest. Eigenaar Arend Bakker (54) glundert bij het praten over zijn gloednieuwe café: "Ik ben er heel blij mee".

Het hele pand kreeg een opfrisbeurt. Een gloednieuwe bar, wc's in de vorm van biervaten en waterkranen die iets weg hebben van een biertap. Aan alles is gedacht. "Sommige dingen waren echt aan vervanging toe. Toen heb ik besloten om maar gelijk de hele zaak te doen, zegt Bakker.

Optimaal benut

Ook financieel gezien was het nodig. "We hebben hier een enorme hoeveelheid vierkante meters die niet optimaal benut werden. Er stonden zes biljarttafels en die namen veel ruimte in beslag. We merken dat er steeds minder interesse is voor biljart en dat doet mij wel een beetje pijn. Momenteel hebben we een groep mannen die iedere vrijdag van 15:00 uur tot 18:00 uur een potje komt spelen, maar daar blijft het dan wel bij. Dan kan je die ruimte beter anders besteden. Biljart zal zeker niet verdwijnen, maar ik wil de ruimte beter gebruiken."

Meest trots op

En zo begon de grote verbouwing. Nieuwe plafonds, vloeren, toiletten, bars en elektriciteit: werkelijk alles is grondig aangepakt. Waar Bakker het meest trots op is? "Op het totaalplaatje. Ik vind dat het eindresultaat subliem is. Er moet nog wel het een en ander gebeuren tot de puntjes écht op de i staan, maar ik kan nu al zeggen dat ik tevreden ben."

Feesten organsiseren

Bakker, die al sinds 1988 eigenaar is van De Uitspanning, wil meer besloten feesten gaan organiseren, zoals huwelijksfeesten. Ook hoopt hij met de verbouwing meer mensen naar het café te trekken. Zo organiseert hij iedere laatste vrijdagavond van de maand een Club Uitspanning, een feest voor jongeren dat in het verleden al een regelrecht succes bleek. "Het idee van de verbouwing is natuurlijk om mensen te prikkelen om naar De Uitspanning te komen."

Meer berichten

Shopbox