De Matthäus Passion in Barendrecht

Theater het Kruispunt in Barendrecht staat op zondagmiddag 25 maart compleet in het teken van de Matthäus Passion. Het theater vertoont op deze dag zowel een documentaire als een concertregistratie van dit monumentale werk van Bach.

Barendrecht - In de documentaire 'De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw' staat Reinbert de Leeuw (pianist, componist, dirigent) zelf centraal. Hij wordt gevolgd vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de uitvoering van de Matthäus Passion in de Amsterdamse Nieuwe kerk. In de documentaire wordt duidelijk met welke onstuitbare bevlogenheid De Leeuw opgaat in Bach's monumentale werk.

In de vertoning van de concertregistratie 'De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw' is de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien. Deze aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk wordt gedirigeerd door De Leeuw.

De documentaire start om 11.30 uur. Vervolgens draait om 14.00 uur de concertregistratie. Het is mogelijk om naar één van deze vertoningen te gaan, maar ook is het mogelijk om met een speciale korting beide films te bezoeken. De prijs per film is €8,50, en de combi-prijs voor beide voorstellingen bedraagt slechts €12,50. Tickets voor beide films zijn te koop via www.theaterhetkruispunt.nl/passion, telefonisch via 0180-615958 of aan de publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt.

Meer berichten

Shopbox