Wethouder Lennart van der Linden, Tahnee den Hoed (Calvijn Groene Hart), Wouter van der Pas (Buurtsportcoach), Vitesse-voorzitter Leo Visser en 3x3 basketbalgrootheid Sjoerd van Vilsteren houden het bouwbord vast.
Wethouder Lennart van der Linden, Tahnee den Hoed (Calvijn Groene Hart), Wouter van der Pas (Buurtsportcoach), Vitesse-voorzitter Leo Visser en 3x3 basketbalgrootheid Sjoerd van Vilsteren houden het bouwbord vast. (Foto: Sandra Vlielander)

Startschot voor nieuwe velden

Het startschot voor de renovatie van de Vitesse-velden en de aanleg van een 3x3 basketbalveldje is gegeven. In augustus moet het sportpark in gebruik worden genomen, als korfbalclub Vitesse het nieuwe veldseizoen start. Ook is er ruimte voor een sport in opkomst: 3x3 basketbal.

Door Jeffrey van der Maten

Barendrecht - Liefst vijf handtekeningen moesten er worden gezet op het bord waarop de gloednieuwe indeling van het sportpark te zien is: wethouder Lennart van der Linden, Tahnee den Hoed (Calvijn Groene Hart), Wouter van der Pas (Buurtsportcoach), Vitesse-voorzitter Leo Visser en 3x3 basketbalgrootheid Sjoerd van Vilsteren zetten uiterst trots hun krabbel voor de grote verbouwing.

Zo krijgt Vitesse iets waar het vurig op hoopte, namelijk nieuwe velden. Leo Visser: "We hebben de huidige velden al tien jaar in gebruik, dus die waren wel aan vervanging toe. Er ontstond op enkele plekken dermate veel slijtage, dat het bespelen ervan lastiger werd. We zijn enorm blij dat we nieuwe velden krijgen en zo kunnen aansluiten op de wensen van het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond."

De KNKV heeft namelijk besloten dat iedere vereniging vanaf 2026 op kleinere buitenvelden moet spelen om het spel aantrekkelijker en sneller te maken. Net als in de zaal worden de velden nu 40 bij 20 meter. Er is ruimte voor 3 wedstrijdvelden. Daarnaast blijft het originele derde veld liggen voor trainingen. Er wordt echter wel een stuk vanaf gehaald.

Die ruimte wordt weer gebruikt om een basketbalveld aan te leggen voor drie tegen drie, een sport die in opkomst is. Voormalig Barendrechts sportman van het jaar en 3x3-international Sjoerd van Vilsteren speelde een rol in de aanleg van het nieuwe veld: "Ik sprak met wethouder Van der Linden en samen kwamen we tot de conclusie dat het super tof zou zijn als wij als Barendrecht een voorloper zouden zijn in de aanleg van zo'n veldje. Tot nu toe ligt er alleen een veld in Amsterdam en het maakt me dan ook bijzonder trots dat Barendrecht meedoet."

"Ik vind het tof om te zien dat de basketbalsport steeds groter en populairder wordt", zegt Van Vilsteren. "Steeds meer mensen raken enthousiast. Het is super om het te combineren met korfbalclub Vitesse, want ik merk nu al dat er een ons-gevoel ontstaat."

Meer berichten

Shopbox