John van Vugt blijft overeind in een woud van spelers.
John van Vugt blijft overeind in een woud van spelers. (Foto: PR)

John van Vugt is weer volop voetballer na lange blessure

In zijn eerste seizoen bij Smitshoek mag John van Vugt meteen aan de bak. "Het is overleven geblazen in de Hoofdklasse",weet de 21-jarige verdediger. "Maar we gaan het redden hoor!"

Door Jan Timmer

Barendrecht - Om een belangrijke stap richting middenmoot te zetten had Smitshoek onlangs moeten winnen van Zwaluwen. In Vlaardingen liep men echter tegen een 1-0 nederlaag op, waardoor men in de gevarenzone blijft. "Toch gaan we het redden", meldt John van Vugt strijdvaardig. "En ik ben er zelfs van overtuigd dat we dat zonder nacompetitie gaan doen. Ik heb de voorbije maanden gemerkt dat de selectie naar elkaar toe is gegroeid en dat de spelers voor elkaar willen knokken. De groep heeft even moeten wennen aan een nieuwe trainer na zes seizoenen onder Raymond Frehe gewerkt te hebben. We zijn na een moeizame start punten gaan pakken. Jammer van het duel met Zwaluwen, maar die nederlaag doorbreekt voor mij het positieve beeld zeker niet. Het komt goed."
De voorbije zomer maakte John van Vugt de overstap van ASWH naar Smitshoek. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het niet wat hij er van verwacht had. "Ik had te kampen met een langdurige scheenbeenvliesontsteking", vertelt de centrale verdediger. "Die ellende begon aan het eind van mijn periode bij RVVH en zette zich na de zomer door. In totaal kostte het me veertien maanden. Alleen rust kon de blessure verhelpen. Die rust heb ik dan ook maar noodgedwongen genomen. Uiteindelijk kwam ik nog tot een paar bekerduels voor ASWH en dat was het. Ik kon op zich nog blijven op Ambacht, maar voelde aan dat ik niet veel kansen zou krijgen. Toen Richard Middelkoop me namens Smitshoek benaderde hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik wilde weer veel; aan voetballen toekomen en bij Smitshoek zag ik daartoe meer mogelijkheden voor me weggelegd." Van Vugt's intuitie bleek goud waard. Bij Smitshoek is hij vanaf dag één een vaste waarde in de hoofdmacht. "En ik heb het ook naast het voetbal erg naar mijn zin bij deze club", glimlacht hij. "Ik verheug me altijd op de dondertdagavonden ná de training. Dan zitten we altijd gezellig bij elkaar met de groep. Dat soort dingen zijn zó belangrijk voor de sfeer. Ik hecht daar aan. Presteren is belangrijk, maar lol ook."

Smitshoek - thuis of uit is een behoorlijk verschil, weet John van Vugt. "Op eigen veld pakten we de meeste van onze punten tot dusverre", zegt hij. "dat heeft te maken met de aanwezigheid van echt gras. Veel van onze tegenstanders spelen op kunstgras."

Meer berichten

Shopbox