Initiatiefnemers Cerano Bakker en Willem Booij kandidaat raadslid EVB.
Initiatiefnemers Cerano Bakker en Willem Booij kandidaat raadslid EVB.

Trimbaan bij Oude Maas verpaupert; EVB stelt vragen

Er zijn veel mooie sport- en recreatievoorzieningen in Barendrecht, maar de staat van de trimbaan langs de Oude Maas is kwalitatief ver onder de maat. De deplorabele staat van de trimbaan zelf – bij regen al snel veel plassen – en van vele trimtoestellen, onvoldoende veiligheid vooral 's avonds en 's nachts door het ontbreken van verlichting plus de algehele conditie van de trimlocatie vormen voor de vele sporters, die gebruik maken van dit gebied, in toenemende mate een struikelblok. De interesse voor de trimbaan is de laatste jaren dan ook sterk afgenomen.

EVB vindt dat het tij moet worden gekeerd en de verpaupering een halt moet worden toegeroepen. Dat heeft deze week geresulteerd in een aantal vragen aan het college, waarbij in overweging wordt gegeven om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven en daarnaast ook de veiligheid in dit gebied te verbeteren, onder meer door het aanleggen van verlichting.

Als de trimbaan in zijn oude glorie kan worden hersteld, zal dat zeker weer sporters aantrekken. Wellicht hebben het Dalton en het Calvijn Groene Hart dan eveneens een passende locatie erbij waar gebruik van kan worden gemaakt bij het buiten sporten.

Kortom, deze trimbaan verdient aandacht!

Meer berichten

Shopbox