Achter: Henk Klaucke (lid directieraad BAR-organisatie), Hans van den Brule (directeur NV BAR-Afvalbeheer), Arjan Kraaijveld (directeur GKB-groep), Teunis Kraaijeveld (directeur Kraaijveld’s Aannemerij), Ron Luyk (adjunct-directeur Binder Groenprojecten), Derek Otte (stadsdichter Rotterdam) 

Voor: Michiel Sträter (projectleider Stichting Lezen & Schrijven) en Pieter Boot (directeur Delken & Boot)
Achter: Henk Klaucke (lid directieraad BAR-organisatie), Hans van den Brule (directeur NV BAR-Afvalbeheer), Arjan Kraaijveld (directeur GKB-groep), Teunis Kraaijeveld (directeur Kraaijveld’s Aannemerij), Ron Luyk (adjunct-directeur Binder Groenprojecten), Derek Otte (stadsdichter Rotterdam) Voor: Michiel Sträter (projectleider Stichting Lezen & Schrijven) en Pieter Boot (directeur Delken & Boot)

Taallessen op het werk

Vijf werkgevers in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk gaan met elkaar taallessen aanbieden aan hun personeel. Binder Groenprojecten, GKB-Groep, Kraaijeveld's aannemerij, BAR-organisatie en BAR-Afvalbeheer tekenden hiervoor afgelopen maandag een overeenkomst. Medewerkers van de bedrijven waren daarbij aanwezig, net als vertegenwoordigers van Stichting lezen & Schrijven, de Bibliotheek aanZet en onderwijsinstelling Delken&Boot. Namens de gemeenten waren wethouder Van der Linden (Barendrecht) en Hans van der Graaf (Albrandswaard) aanwezig. In totaal gaan 160 mensen hun taalvaardigheden verbeteren. Daarbij zitten mensen met een grote achterstand, maar ook perfectionisten.

De aanwezigen hebben eerst gekeken naar een filmpje dat door Stichting lezen&Schrijven is gemaakt over de taallessen bij de BAR-organisatie. Dat filmpje is ook te zien op hun website en facebook-pagina. Daarna hebben de vertegenwoordigers van de werkgevers en wethouders aangegeven hoe belangrijk het is dat iedereen is staat is begrijpelijk schriftelijk te communiceren. De bedrijven hebben gemerkt dat de animo onder medewerkers om taalvaardiger te worden erg groot is. De belangstelling was overweldigend. Uiteindelijk gaan nu zo'n 160 mensen hun taalvaardigheden verbeteren. Daarbij zitten mensen met een grote achterstand, maar ook perfectionisten, die het nog beter willen leren.

Dat taal ook gewoon mooi kan zijn, liet stadsdichter van Rotterdam Derek Otte zien. Hun vertelde over de rol van taal in zijn leven en droeg een persoonlijk verhaal voor. Want taal verrijkt je leven. En dat is precies de drijfveer voor de deelnemers aan Tijd voor Taal.

Aan het eind van de bijeenkomst was de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de 5 bedrijven.

Meer berichten

Shopbox