Verrassende winst dammer Van der Lugt

In de interne competitie van damvereniging Denk en ZDV kende de partij tussen Jordy van der Lugt en Nico Groenendijk een opvallend verloop. Nadat de kruitdampen van de eerste schermutselingen waren opgetrokken leek Groenendijk optisch beter te staan door een wat onevenwichtige schijvenverdeling van zijn tegenstander. Van der Lugt wist hem echter te verrassen en ging er met de overwinning vandoor. Aart de Bruijn speelde een prima partij tegen Dammis van Oorschot. Een sterke voorpost splijtte de stand van zijn tegenstander , die zich bovendien secuur moest verdedigen om geen schijf te verliezen. Dat lukte evenwel , waardoor de partij eindigde in remise.

Kamanda Mulaya en Ton van Namen kregen een geladen klassieke positie op het bord , waarin Mulaya een winnende slagzet in de stand wist te brengen. Van Namen probeerde nog tegenstand te bieden, maar de stand viel niet meer te redden.

Henk van der Pols leek door een vleugelopsluiting een prima positie te hebben tegen Karel Gouman , maar wist de positie niet op de sterkst mogelijke manier te behandelen waardoor remise het uiteindelijk resultaat was.

Gerard Noordhoek , Wim IJsselstein en Ruud Kloosterman speelden een toernooitje met versneld speeltempo. Noordhoek en IJsselstein deelden de punten en verloren beiden van Kloosterman , die tegen IJsselstein het geluk had dat deze een mogelijke remise over het hoofd zag.

Meer berichten

Shopbox