De enthousiaste hoekmannen en -vrouwen. Van links naar rechts: Jennifer Schuurman, Dicky Den Hollander, Hilde Fortes, Marjolein van Rietschoten, Marijke Ouwerkerk - Toor,  Mark de Jong, Maikel Ringe, Jos van 't Noordende en Ellen Posthoorn.
De enthousiaste hoekmannen en -vrouwen. Van links naar rechts: Jennifer Schuurman, Dicky Den Hollander, Hilde Fortes, Marjolein van Rietschoten, Marijke Ouwerkerk - Toor, Mark de Jong, Maikel Ringe, Jos van 't Noordende en Ellen Posthoorn.

Eerste Beursvloer groot succes

De eerste Beursvloer, georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging, was donderdag 8 maart een feit. De Beursvloer vond plaats op het netwerkplein van Makro Barendrecht. Hiermee was eigenlijk de eerste match van de dag al een feit. Makro Barendrecht heeft namelijk het netwerkplein en de hapjes en drankje geheel belangeloos aan de Barendrechtse Uitdaging ter beschikking gesteld.

Het doel van een beursvloer is om in anderhalf uur zoveel mogelijk matches te maken met gesloten beurs. Deze matches worden gemaakt door deelnemers met vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Dankzij de inzet van alle aanwezige bedrijven, stichtingen en verenigingen zijn er op de beursvloer die voor de eerste keer werd georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging, 44 matches gemaakt.
Na de inleiding door de 2 spreekstalmeesters Jos Vis en Chrétienne Winkels was de eer aan wethouder Dirk Vermaat om de beursvloer officieel te openen. Kort daarna werden door de hoekmannen en -vrouwen van de Barendrechtse Uitdaging de eerste matches al gemaakt.

Aanvragen

De aanvragen waren zeer uiteenlopend. Zo was er de aanvraag voor het schenken van make-up voor Vrienden voor Vrienden Barendrecht. Deze stichting organiseert zaterdag 10 maart een middag voor minder bedeelde vrouwen in Barendrecht. Deze aanvraag werd opgepakt door Evelien van Weijen, en zij schonk geheel belangeloos een tas met make-up spullen om deze dames een onvergetelijke zaterdagmiddag te bezorgen.

Aanbod

Makro Barendrecht schenkt producten aan Bewoners Platform Buurt Bestuurt, en een Syrisch gezin heeft via stichting Kleurrijk aangeboden om te gaan koken voor cliënten van Stichting IJsselmonde Oost. Stichting Present gaat Humanitas helpen met het verstevigen van plantenbakken. De Conceptunie gaat grondstoffen en cadeautjes leveren voor Stichting IJsselmonde Oost, die op hun beurt weer een High Tea gaan verzorgen voor de Concept Unie.

Teveel om op te noemen

In totaal zijn er 44 matches gemaakt, teveel om allemaal in een keer op te noemen. Door de aanwezige notaris (Notariskantoor Groenveld en van Houdt) is aan deze matches een maatschappelijke waarde verbonden. Aan het einde van de beurs was de maatschappelijke waarde van alle matches ruim € 15.000,00. Al met al een beursvloer waar de Barendrechtse Uitdaging met trots op terug kan kijken.

Meer weten

Kijk op www.barendrechtseuitdaging.nl voor meer informatie.

Meer berichten

Shopbox