Foto: C.A.V. ENERGIE

Laatste marathontrainingsloop 18 maart

Als voorbereiding op de 38e Rotterdam Marathon van 8 april 2018 organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie te Barendrecht voor de negentiende keer een zestal trainingslopen. Op een zestal zondagen zal er om 10.00 uur vanaf onze accommodatie op het Sportpark “De Bongerd” gestart kunnen worden in zogenaamde tempogroepen. In de afgelopen weken vonden de eerste vijf trainingslopen plaats (23, 25,28,30 en 32 km.); zondag 18 maart is er met 35 kilometer de zesde en laatste trainingsloop.

Doelstelling trainingslopen.

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” gaat beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te “leren lopen” in een vast tempo.

Organisatie en inlichtingen.

De start van iedere trainingsloop vindt op de voornoemde zondagen om 10.00 uur plaats op de accommodatie van Energie op het Sportpark “De Bongerd”, Dierensteinweg 10 te Barendrecht. De kosten voor deelname aan een “losse” trainingsloop bedraagt EUR 5,00. Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur. Let op: de 34 minutengroep start om 9.45 uur. Meer informatie via de website www.cavenergie.nl of onder mailadres info@cavenergie.nl of onder telefoonnummer 0180-617023; u kunt dan vragen naar een looptrainer.

Meer berichten

Shopbox