Team uit Barendrecht wandelt mee voor Vrouwen

Gezelligheid combineren met omzien naar elkaar; dat is Vrouwen lopen voor Vrouwen. Jaarlijks lopen honderden vrouwen mee met deze sponsorwandeltocht. Zo ook het team 'WT 2' uit Barendrecht dat zaterdag 14 april meedoet met de wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen in Dordrecht.

Dordrecht - De vrouwen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan vrouwen die uit de prostitutie willen stappen of die door verslaving of psychische problemen zijn vastgelopen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop en Terwille. Tijdens de stadswandeling van 15 kilometer maken de deelneemsters een paar keer een culinaire tussenstop, o.a. bij het Inloophuis van De Hoop en bij de Ervaringsschool van De Hoop waar een cliënte een rondleiding verzorgt.

Deelneemster Karin uit Barendrecht kijkt samen met haar teamleden Marina, Ilja en Hester van 'WT 2' uit naar haar deelname. Karin: "Ik wil deze 15 km gaan lopen voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!"

De startlocatie van de wandeltocht op 14 april is Dorp De Hoop. Aanmelden voor de tocht kan via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Meer berichten