Raya Hendriks heeft mode gestudeerd in Amsterdam en daarna werkte zij voor grote modebedrijven, zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein. (Foto: Privé)
Raya Hendriks heeft mode gestudeerd in Amsterdam en daarna werkte zij voor grote modebedrijven, zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Animo voor Barendrechtse denim

Vijf jaar geleden kwam een droom uit voor Raya Hendriks uit Barendrecht: zij zette haar eigen kinderspijkerbroekenlijn op, onder de naam Dutch Dream Denim. Intussen heeft ze haar collectie uitgebreid.

Door Eline Lohman

BARENDRECHT - Raya Hendriks heeft mode gestudeerd in Amsterdam en daarna werkte zij voor grote modebedrijven, zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Toen zij kinderen kreeg, is zij een tijdje gestopt met werken in de modebranche. Maar na een tijdje begon het weer te kriebelen en maakte ze haar droom waar: het opzetten van een eigen lijn. En wel met kinderspijkerbroeken met 'dubbele knieën', waardoor de broeken veel langer meegaan. 

Intussen heeft Raya niet stilgezeten, want haar collectie is goed gegroeid sinds de start van haar label. "Ik heb mijn collectie uitgebreid in de afgelopen jaren. In het begin had ik alleen jongensbroeken, maar nu heb ik ook jeans voor meiden en baby's. Verder jassen en andere bovenkleding. Ik heb nog steeds heel veel denim in de collectie, want dat is de rode draad. Ik heb 180 verkooppunten door het hele land en ook in België. Ik heb het lekker druk en grijp kansen altijd met beide handen aan. Het is uiteindelijk mijn bedoeling om een totaalcollectie op de markt te brengen."

Raya, die net op een modebeurs in Amsterdam heeft gestaan, vindt het heerlijk om te ondernemen. Omdat ze zo met haar passie bezig kan zijn. "Ik ben graag met mode bezig en houd goed bij wat er speelt. Er verandert niet heel veel op het gebied van denim en kinderkleding, dus wat ik maak, is vrij tijdloos. Ik heb altijd een passie gehad voor mode. Ik heb twee kinderen en zag dat mijn zoontje spijkerbroeken als een gek versleet, dus was het idee voor een eigen merk spijkerbroeken geboren. En het blijkt een gat in de markt te zijn. Denim zie je áltijd in het modebeeld."

Er is dan ook zeker vraag naar. "De kleding gaat langer mee. Normaal gesproken gooi je een spijkerbroek weg als een kind er een gat in gevallen heeft, maar dat hoeft nu niet meer, want de spijkerbroeken van Dutch Dream Denim hebben extra stevige knieën; een extra laag stof bij de knieën. Het spelende kind staat centraal in mijn collectie." De broeken van Dutch Dream Denim zijn verkrijgbaar op www.dutchdreamdenim.nl.

Meer berichten