Rutger van Antwerpen mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.
Rutger van Antwerpen mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Barendrechter wint NK Schilderen en Decoreren

Barendrecht - Rutger van Antwerpen uit Barendrecht heeft zaterdag 17 maart de eerste plaats bereikt tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. Deze vakwedstrijden geven talenten binnen de verschillende opleidingen van het MBO de kans om hun vakmanschap, doorzettingsvermogen en enthousiasme te tonen. Van Antwerpen is leerling van de opleiding Schilderen van het Da Vinci College te Dordrecht.

Na een intensieve trainingsperiode van enkele weken, een 3-daagse finale en een tweede plaats in 2017 was het nu raak. Dankzij het doorzettingsvermogen en vakmanschap van Rutger, heeft hij het klaargespeeld en mocht hij tijdens de prijsuitreiking in de IJsselhallen te Zwolle, de gouden medaille in ontvangst nemen. Dit onder luid applaus van duizenden aanwezigen, waaronder familie, vrienden en begeleiders. Rutger van Antwerpen: "Ik wilde per se winnen omdat ik vorig jaar tweede was geworden. Nu heb ik drie weken continu geoefend en gekeken waar ik mij kon verbeteren. Mijn ouders en docenten stonden achter mij en dat heeft ook geholpen om nu eerste te worden. Ik ben dolgelukkig."
Middels het behalen van Nederlandse titel heeft Rutger een kwalificatie afgedwongen voor het EK. Hij zal medio september, in Boedapest (Hongarije) als afgevaardigde uit Nederland, met schilders uit heel Europa de strijd aangaan om de titel van Europees Kampioen te veroveren.

Meer berichten