Scoutinggroep Fridtjof Nansen viert 90-jarig jubileum

Een groepskamp wordt het hoogtepunt van het 90-jarige jubileum, dat de Barendrechtse Scoutinggroep Fridtjof Nansen groep 12 dit jaar viert. Voor en mèt haar leden, ouders, broertjes en zusjes. Tijdens dit kamp is er ook een reünie voor oud leden van de groep om alle oude verhalen op te halen en de huidige leden te begroeten.

Scoutinggroep Fridtjof Nansen groep 12 werd op 23 april 1928 opgericht in Rotterdam als landverkenners. Vlak na de WOII, in juni 1945, werd de groep omgezet naar zeeverkenners. Sinds 2004 is de groep in Barendrecht-Carnisselande gevestigd.

Wetenschapper

De groep is vernoemd naar de Noorse ontdekkingsreiziger en wetenschapper Fridtjof Nansen. In 1893 bereikte Fridtjof Nansen als eerste de hoogste breedtegraad die het dichtst bij de Noordpool ligt. En in 1922 ontving hij voor zijn inzet voor vluchtelingen de Nobelprijs voor de Vrede.
De groep is met alleen jongens begonnen, maar is inmiddels helemaal gemengd. Het is een hele leuke en ondernemende groep die altijd op zoek is naar nieuw avontuur rondom en op het water, bij ons gezellige clubhuis Skon Bollig. Een groep waar ieder kind welkom is en wordt begeleid waar nodig.

Naast 7 vletten en diverse kano's is het wachtschip m.s. Fram één van de belangrijkste vaartuigen van deze scoutinggroep. Door de komst van de Rotterdamse Metro zijn alle Heen en Weer veren (Het pontje van Katendrecht) in 1968 opgeheven en lagen ze te wachten op de sloop. Met de gemeente Rotterdam is onderhandeld en sinds juni 1969 is het wachtschip Heen en Weer III van onze scoutinggroep. Heen en Weer III is omgedoopt tot m.s. Fram, vernoemd naar het schip van Fridtjof Nansen.

Het wachtschip (uit 1901) is een varend monument, sinds zij in april 2003 is opgenomen in het Nationaal Register Varende Monumenten van de Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen. De Fram wordt nu o.a. gebruikt voor kampen.

Jubileumjaar

Dit jaar vieren we het 90-jarig jubileum op meerdere momenten in Barendrecht. Bijzonder wordt een groot groepskamp van donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei op zeeverkenners centrum "De visserij" in Brielle. Leden met hun ouders, broertjes en zusjes gaan met zijn allen kamperen. Zaterdagavond komen oud leden langs om het jubileum feestelijk mee te vieren en oude en nieuwe verhalen met elkaar te delen.

Nieuwe leden

De scoutinggroep is altijd op zoek naar nieuwe leden. Ben jij tussen de 7 en 15 jaar en altijd op zoek naar avontuur? Kom gerust een keertje kijken bij een groep die bij je past op ons clubhuis Skon Bollig aan de Zuider Carnisseweg 110, 2993 AZ in Barendrecht. Kijk op www.fn12.nl voor meer informatie.

Meer berichten

Shopbox