Lisa van den Adel. (Foto: John de Pater)
Lisa van den Adel. (Foto: John de Pater)

Binnenland-basketbalsters: Na de kater graag een prijs!

Renes.nl/Binnenland heeft nauwelijks tijd om de uitschakeling om de landstitel te verwerken. Zaterdag wacht in eigen huis de bekerfinale tegen Grasshoppers. Een terug- en vooruitblik met de Barendrechtse basketbalster Lisa van den Adel.

Barendrecht - "Ik heb de zondag gebruikt om te balen van ons verlies tegen Loon Lions", vertelt ze. "Dat was een enorme tik, temeer omdat we aan het laatste kwart begonnen met een vrij ruime voorsprong. Vervolgens kwam de tegenstander steeds wat dichterbij en lieten we ons de overwinning en plaatsing voor de halve finale ontglippen. Uiteindelijk verloren we met 69-74. Een uitkomst die misschien wel ons seizoen tot dusverre weerspiegelt. Een jaar waarin we tot twee keer toe van coach gewisseld hebben (Rychard Jong en Ton Kallenberg werden op non-actief gesteld vanwege een gebrek aan vertrouwen vanuit de selectie, jt) en voortdurend met geblesseerden te kampen hadden, waardoor we op trainingen nauwelijks wedstrijdsituaties konden nabootsen."
Zaterdag zat voormalig eerste teamspeelster Linda Appers als coach op de bank bij Binnenland. Samen met haar broer Michel - die zaterdag ontbrak vanwege ziekte- maakt ze het seizoen af. "Daar zijn we als team blij mee", aldus Lisa van den Adel. "Linda en Michel weten wat deze selectie nodig heeft en wat er komt kijken om top te presteren. Hun voorgangers misten dat gevoel voor de dingen die écht belangrijk zijn en het verschil maken tussen gewoon basketballen en meedoen in de top. Dat laatste hebben we nodig en strookt met onze ambities. Komende zaterdag moet alles kloppen willen we de bekerfinale kunnen winnen. In de competitie hebben we drie keer van Grasshoppers verloren en één keren van ze gewonnen. Het is een heel ander type team dan Loon Lions; lastig te bestrijden vanwege de 'ongeorganiseerde' en snelle manier van spelen. Wij gaan alles op alles zetten om ze te verslaan. Inez van Hulsen is gelukkig weer terug na een blessure. Dat is goed nieuws. Het zou fantastisch zijn wanneer we dit jaar kunnen afsluiten met een mooie prijs: de nationale beker. Daar gaan we zaterdag alles voor geven wat ons zit. Uitgerekend op mijn verjaardag. Niemand hoeft mij dus te vragen wat voor cadeautje ik wil, ha ha!"

Meer berichten