William Vat in gesprek over ernstige motorische beperkingen

Barendrecht - William Vat gaat samen met Marijke Vermaas donderdag 5 april Live in gesprek bij Exxact Barendrecht van 20 tot 21 uur over de participatiemogelijkheden in de maatschappij voor jongeren met ernstige motorische beperkingen. Ook zal in deze 'Live' uitzending Jim van der Zee (winnaar van de Voice of Holland!) te beluisteren zijn.        
Voor jongeren die door ziekte of een ernstige motorische beperking niet of nauwelijks kunnen spreken, is het erg moeilijk om hun verhaal te vertellen, om contact te maken. Zij willen echter net zo graag als ieder ander vertellen wat hen bezighoudt en meedoen in de maatschappij. Beter communiceren draagt bij aan de zelfwaardering, het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en empowerment van deze doelgroep. Dit heeft een grote invloed op hun mogelijkheden tot participatie in de samenleving. Ondersteunde Communicatie middelen, zoals een spraakcomputer, bieden zeker uitkomst. Echter, het voeren van gesprekken en het vertellen van verhalen is en blijft ook daarmee erg lastig. De communicatie verloopt vaak traag en kost de gebruiker veel energie. Na afronding van de middelbare school vallen deze jongeren helaas vaak in een sociaal isolement.

William en Marijke gaan in deze radio uitzending in gesprek met Mascha Legel, een bevlogen filmmaakster en oprichtster van Cam on Wheels. Dit sociaal initiatief (gesteund door o.a. NSGK en de Vriendenloterij) geeft jongeren met en zonder beperking de kans het audiovisueel vak te leren. In de dagelijkse praktijk van filmproducties worden de jongeren opgeleid tot filmmaker, vlogger en/of film editor.                        

In deze 'Live' William en Marijke in gesprek met .... Exxact Barendrecht uitzending staat de muziekkeuze in het teken van Jim van der Zee (winnaar van de Voice of Holland) en Americana-California Soulmusic songs die zelden op de radio te beluisteren zijn.
Exxact Live "William Vat in gesprek met..." is te beluisteren op donderdag 5 april van 20 tot 21 uur op 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en ook via www.exxact.nl

Meer berichten