Jan Jippes (links) en Jan Willem Dirkse.
Jan Jippes (links) en Jan Willem Dirkse.

Onderscheiden raadsleden in Gemeenteloket

Barendrecht - Donderdagavond 12 april zijn oud-raadsleden Jan Jippes en Jan Willem Dirkse te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Jan Jippes heeft de afgelopen 12 jaren in alle commissies gezeten en was tot november 2016 fractievoorzitter van de VVD. Jan Willem Dirkse was de afgelopen 10 jaar raadslid namens de SGP/ChristenUnie. Hoe hebben beide heren de afgelopen periode in de gemeenteraad? Waar zijn zij trots op of dankbaar voor? Wat willen zij de nieuwe gemeenteraad meegeven?

Onderscheidingen

Op 27 maart jongstleden werden Jan Jippes en Jan Willem Dirkse in de raadzaal van het gemeentehuis gehuldigd tijdens het afscheid van de vorige gemeenteraad. Uit handen van Burgemeester Van Belzen ontvingen zij allebei de Barendrechtse Waarderingsspeld, omdat zij zich gedurende een lange periode op bijzondere wijze hebben ingezet. Dit is een gemeentelijke onderscheiding met daarin het wapen van de gemeente Barendrecht.

Jan Jippes kreeg ook een Koninklijke onderscheiding, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en lokale actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen op exxact.nl/gemeenteloket.

Meer berichten