Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Blijvend de vrijheid doorgeven aan iedereen

Deze keer ga ik niets te zeggen over de politiek in Barendrecht. Daar wordt al voldoende in en op de bekende media en sites over gezegd en geschreven. Nee, laat ik beginnen met vorige week zaterdag (14 april). Ik ben toen naar de Platen en CD beurs in Utrecht geweest. Elk jaar ga ik daar naar toe. Ook dit keer was het weer een geweldige dag. Een dag met blije en vrolijke eensgezinde muziekliefhebbers, die op zoek zijn naar bijzonder vinyl en speciale cd's. Gezamenlijk de bakken door lopen en ruimte geven aan een ander. Prachtig gewoon.

Ik heb het volume harder gezet in de hoop dat iedereen de tekst kon horen

Met een rugtas vol cd's met live opnames ging ik tevreden terug naar huis. Thuisgekomen snel de gescoorde cd "live in Utrecht 2016" van Graham Nash opgezet en de krant gepakt. Bij het draaien van het nummer 'Military Madness' viel mijn oog op het nieuws dat Groot Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten Syrische doelen hebben bestookt. Direct heb ik de volumeknop van mijn versterker harder gezet in de hoop dat iedereen, waar dan ook ter wereld de tekst kon horen en daarnaar gaat handelen.

Brengt mij gelijk bij 4 mei. Op die dag vindt wederom eervol de dodenherdenking plaats in Barendrecht. De herdenking wordt om 19.00 uur voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de N.H. Dorpskerk. Iedereen, jong en oud, met of zonder dikke buik, is daarbij van harte welkom. De winkels in Barendrecht zijn keurig netjes dicht tijdens de herdenking, dus voor het winkelen hoeft u het niet te laten. Na afloop van de bijeenkomst worden om 20.00 uur diverse kransen en bloemen gelegd bij het monument voor de Dorpskerk. Laten we die avond eensgezind stil staan bij de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog en die van oorlogssituaties en vredemissies van nu en nadien. En laten we blijvend de vrijheid doorgeven aan iedereen.

Jos Vis

Meer berichten

Shopbox