Logo hetzuidenbarendrecht.nl

ROLF Route komt er aan

De polders op het eiland IJsselmonde en vooral in Albrandswaard en tegen Rotterdam en Barendrecht aan, kennen een rijk verleden en een geschiedenis. De archeologische waarden en vondsten zijn zeer belangrijk voor het culturele erfgoed
in onze regio. BOOR heeft diverse mooie vondsten gedaan in de kleigrond van IJsselmonde, die een inzicht geven over het leven van de bewoners van toen.
Veel bewoners van deze regio weten niet zo veel van het ontstaan van de polders. Op 2 juni komt daar verandering in, want op deze datum start de ROLF Route, een mogelijkheid om via een fiets of wandel route kennis te kunnen maken en op informatieborden te kunnen zien en lezen, wat het zwervertje ROLF in de komende musical allemaal mee maakt. Oorlogen en overstromingen waren er tussen 1200 en 1400 ook regelmatig.
Om een indruk te krijgen van de geschiedenis wordt in 2019 de musical opgevoerd in de regio en vooraf kan men via de ROLF route alvast kennis maken in de polders waar het zich allemaal afspeelt. Binnenkort wordt er bekend gemaakt wat het programma zal zijn van de opening en wie deze handeling gaat verrichten. De route is samengesteld en mogelijk gemaakt door diverse instantie's en met hulp van een aantal vrijwilligers. De locatie is wel bekend, die zal zijn bij Tasman Rhoon-Poortugaal aan de Albrandswaardsedijk, waar het startpunt gaat komen van de route.
Vandaar uit kan de route zowel per fiets of wandelend worden afgelegd. Het bestuur en de organisatie van de stichting ROLF houden u op de hoogte over het komende programma en alle gegevens om de route te lopen of te fietsen.

Meer berichten

Shopbox