Logo hetzuidenbarendrecht.nl

De Zorgnijverij in Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 8 mei is Erna Noordijk van Stichting de Zorgnijverij te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De Zorgnijverij biedt groepsbegeleiding en individuele begeleiding aan kinderen, tieners, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Het biedt een dagbesteding, waarin de pupillen met name in de houtbewerking een vak leren, begeleidt worden en zoveel mogelijk vaardigheden aanleren in een rustige en positieve omgeving. Daarnaast biedt de Zorgnijverij via Kidzcare buitenschoolse begeleiding met lunch of warme maaltijd, waardoor vaardigheden worden aangeleerd en vergroot en is er ook ouder- en gezinsbegeleiding. 'Nu na drie jaar groeit de Zorgnijverij uit zijn jasje', aldus Erna Noordijk. Het aantal kinderen van Kidzcare neemt toe en mensen zijn ook geïnteresseerd in meerdere vormen van dagbesteding.
Met Erna Noordijk, de oprichter van de Zorgnijverij en Kidzcare praten we door over de enorme groei die na drie jaar is bereikt. Wat zijn de drijfveren en motivaties van de medewerkers en lukt het om deze jongeren die plek te geven die hen voor ogen staat?
Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

Meer berichten

Shopbox