Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Kunstenaars uit heel Nederland, België, Duitsland exposeren en verkopen eigen werk. (Foto: René Baan)
Kunstenaars uit heel Nederland, België, Duitsland exposeren en verkopen eigen werk. (Foto: René Baan) (Foto: René Baan)

33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni worden in het centrum van Barendrecht, de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk en in de zaal van de dorpskerk 85 kramen geplaatst voor alweer de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt.

Door Eline Lohman

RIDDERKERK - Kunstenaars uit heel Nederland, België, Duitsland exposeren en verkopen hier eigen werk. Het publiek kan, wandelend langs de kramen, ongedwongen kennismaken met een uitgebreid aanbod van schilderijen, keramiek, tekeningen, aquarellen, computer- en fijnschilderkunst. De Barendrechtse Kunstmarkt biedt op deze manier een breed scala aan kunst– en kunstnijverheidsproducten en laat het publiek tussen 10.00 en 17.00 uur direct in contact komen met de kunstenaar.

Dat laatste is de kracht van het evenement, volgens René Baan en Jo Polak van de organisatie. "Het bijzondere aan de Barendrechtse Kunstmarkt is dat het publiek contact heeft met de kunstenaar. Deze kan zijn of haar passie het beste uitdragen en vertellen hoe het werk is gemaakt en wat de inspiratie is. De kunstmarkt is ontstaan als item op de Open Monumentendag. De eerste editie was op het Doormanplein. Daarna is de markt verplaatst naar de Middenbaan en later naar het plein voor het gemeentehuis. Vorig jaar is de verhuizing naar het oude dorpscentrum geweest. Dat was ook voor ons nieuw. Dit jaar kunnen we finetunen zodat de zaken weer beter lopen. Ook is het fijn dat de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht enthousiast is over de Barendrechtse Kunstmarkt op deze locatie. De animo voor de bezoekers is nog steeds hoog onder de doelgroep."

Ook de kunstenaars zijn goed te spreken over de Barendrechtse Kunstmarkt en dan in het bijzonder over de locatie. "De kunstenaars zijn enthousiast over de nieuwe locatie. De oude dorpskern past uitstekend bij de aard van het evenement. Kunstenaars komen vaak het volgende jaren terug. Dit jaar is er een behoorlijk aantal nieuwe gezichten te zien."

Er wordt nog gewerkt aan het vervolmaken van het programma van het evenement. Zo zal er ook livemuziek zijn. Wie meer wil weten over het kunstevenement in Barendrecht kan kijken op de website, www.barendrechtsekunstmarkt.nl. 
 

Meer berichten

Shopbox