Logo hetzuidenbarendrecht.nl


De stop in Oude Tonge voor de eerste koffie (Foto: PR)
De stop in Oude Tonge voor de eerste koffie (Foto: PR) (Foto: Tom van Ooijen)

Hemelvaart Motorrit weer succes

Barendrecht - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, vond voor de 24e keer de Hemelvaart Motorrit Barendrecht plaats. Dit jaar reden 181 motorrijders met 35 bijrijders mee. Totaal 216 personen waarvan de oudste deelnemer 78 en de jongste 11 jaar. Door de deelnemers en extra sponsors is een totaal van € 6.600 opgehaald voor twee Barendrechtse goede doelen: Dance club de Hit en Hospice de Reiziger.

Vanaf acht uur meldden de eerste deelnemers zich aan de Bachlaan 14, locatie Danceclub de Hit. Elke deelnemer kreeg een t-shirt, muntjes en goodies van de organisatie, maar ook een heerlijk ontbijt aangeboden door Restaurant Diggels uitgereikt door de vrijwilligers van Danceclub de Hit.

De stoet vertrok om kwart over negen en reed als eerste naar haar andere goede doel, Hospice de Reiziger. Over het terrein van de Hospice rijden is voor zowel de gasten en vrijwilligers van de Hospice als ook de motorrijders een kippenvel moment.

Het lange lint kwam daarna terug via de A29 onderdoorgang om nogmaals te genieten van alle mensen die ons kwamen uitzwaaien. Met dank aan de al jaren begeleidende motoragent en zijn collega werd het mogelijk in te voegen op een 3 baans lege A29. Bij Numansdorp ging de stoet eraf en reed binnendoor naar Oude Tonge voor het eerste koffie/thee moment.

Met nog een uur rijden kwamen de motorrijders aan bij Restaurant de Zeester in Scherpenisse voor een uitgebreid lunch buffet. Tanken met 181 motoren is goed voor een derde goed doel: Stichting AAP middels een Airmiles pas.

In het derde deel zat de traditionele ''we zwaaien naar elkaar'' rotonde, de hele groep rijdt dan de volledige rotonde en ziet elkaar bij het terugrijden. In Oudenbosch was de middagstop met een gratis ijsje op het plein bij de Basiliek.


Om kwart over vijf kwam de hele stoet in Barendrecht aan. Een hartverwarmend welkom viel de stoet ten deel, dat begon al aan de kilweg alwaar de bewoners vanaf hun balkon stonden te zwaaien, als ook de mensen langs de Barendrechtseweg, op het kruispunt en op het Doormanplein.

De ambulance van PEGA en de bus van Opel Van der Tholen hebben haar dienst ook dit jaar weer bewezen, 3 motoren met pech konden daardoor toch met de groep mee naar Barendrecht: samen uit, samen thuis.

Volgend jaar op 30 mei staat de jubileum editie op de rol, dan wordt de Hemelvaart Motorrit voor de 25e keer gereden.

Meer berichten

Shopbox