Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Column: Verlopen

De dodenherdenking op 4 mei in Barendrecht was inderdaad een bijzondere. En dat kwam niet alleen, zoals ik heb gelezen door de aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders. Nee ook de herdenkingsdienst in de Dorpskerk was bijzonder en respectvol. Mooie zang en orgelspel, mooie gedichten en mooie woorden van de sprekers. Daarna de kranslegging bij de diverse monumenten, voorafgegaan door indrukwekkende 2 minuten stilte. Complimenten richting de Stichting 4 mei herdenking Barendrecht is zeker op zijn plaats.

Complimenten ook voor de gemeente Barendrecht, Culturele Alliantie en Ohio Music, die gezamenlijk een geweldig bruisende opening van het nieuwe Binnenhofplein hebben georganiseerd. Gelukkig waren vele Barendrechters daarvan getuige.

Die Barendrechters hebben ook kunnen zien dat het "omstreden" plein toch best wel mooi is geworden. Toegegeven de eerste indruk was beslist niet goed, chaotisch zelfs. Dat kwam niet alleen door de kermis. Natuurlijk, er is hier en daar best nog wat te verbeteren. Maar in grote lijnen mogen we toch best trots zijn op het nieuwe plein. Hopelijk gaat het plein ook daadwerkelijk gebruikt worden en niet alleen voor het lopen en parkeren.

Trouwens, ik moet toch ook nog even complimenten geven aan de verkeersregelaars van Johan Terdu. Want het lijkt wel of Barendrecht geheel op de schop moet en daarom kom je, waar je ook tegenwoordig in Barendrecht komt, overal de in het geel geklede mannen tegen. Zij zorgen er voor dat alles goed en rustig verloopt. Ongetwijfeld zullen ze ook weer te zien zijn bij de Doorkomst in Barendrecht van de Roparun op 2e Pinksterdag. Zoals u weet is de Roparun een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Tot slot nog een tip: misschien moeten we bij de politiek in Barendrecht ook de mannen van Terdu gaan inzetten, om alles goed en rustig te laten verlopen.

Jos Vis

Meer berichten

Shopbox