Kjell de Jager werd districtskampioen van Zuid Holland (Foto: PR)
Kjell de Jager werd districtskampioen van Zuid Holland (Foto: PR) (Foto: )

Kjell de Jager district kampioen

Barendrecht - Maandag 21 mei stond het district kampioenschap wielrennen op het programma van de 16-jarige Kjell de Jager. Kjell, uitkomend voor wielerclub DRC de Mol te Dordrecht, fietst in de categorie nieuwelingen. Deze tweede pinksterdag 2018 stonden 66 vijftien- en zestienjarige jongens uit het zeer sterke district Zuid-Holland aan de start in Hardinxveld Giessendam.

Het 4,5 kilometer parcours door de polders van Hardinxveld was zwaar door de wind en de warmte. Na het parcours verkend te hebben, en de spieren warm gefietst, was het tijd om te melden voor de materiaalcontrole en het opstellen voor de start.

Om tien uur klonk het startsignaal voor een wedstrijd van 45 kilometer. Tijdens koers diverse pogingen van renners om weg te komen, maar het wilde niet lukken. Het bleef op enkele achterblijvers na een groot peloton.

Kjell wist zich regelmatig sterk voorin het peloton te positioneren, en probeerde gaten van vluchters dicht te rijden. De snelheden liepen op tot 50 kilometer p/uur tijdens koers. Er werd sterk gekoerst, maar het draaide uit op een massasprint. De finish was gelegen op een viaduct, waardoor de eindsprint een stijgend karakter had. Kjell zat op het lang rechte stuk richting de finish nog niet ideaal, en wist zich in dit rechte stuk nog goed te positioneren.

Toen er eenmaal steeds meer snelheid in kwam zat Kjell goed, de snelheid liep, viaduct op, tijdens de sprint op tot een snelheid van ruim 57 km p/uur. Kjell wist in de spannende massasprint als eerste over de finishstreep te komen! Dus, Kjell de Jager district kampioen 2018!

Meer berichten