Paulien (links) kreeg de Kanjerbeker uit handen van Cis. (Foto: PR)
Paulien (links) kreeg de Kanjerbeker uit handen van Cis. (Foto: PR) (Foto: )

Kanjerbeker naar Groningen

Ingezonden

Barendrecht - De Barendrechtse Kanjerbeker is vandaag (30 mei) overhandigd aan Paulien Bats uit Groningen. Paulien heeft MS en heeft vanuit haar eigen ervaring de MS-Experience-Toolkit bedacht.

Daarnaast doet ze als vrijwilligster samen met de MS vereniging heel veel aan bekendheid omtrent de ziekte. Cis Deyl, die de Kanjerbeker als zesde kanjer tijdelijk in haar bezit had, heeft Paulien uitgekozen als zevende kanjer.

De Kanjerbeker, een initiatief van Verhalenvinder Babs Mouton uit Barendrecht, is bedoeld om vrouwen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze doen. De wisselbeker is via Werkendam, Eindhoven, Pijnacker, Hellevoetsluis en Den Haag nu in Groningen beland.

Heel veel kanjers

Cis Deyl kent heel veel kanjers, en heeft uit hen Paulien gekozen om de beker aan door te geven. Ze zegt over Paulien: "Een geweldige meid met een berg talent van heb ik jou daar en een hart van goud." Paulien werd 'overvallen' door Cis tijdens de opname van een promotiefilmpje voor de MS-Experience-Toolkit in Den Haag. Zij mag over een maand bepalen waar de Kanjerbeker dan weer heen gaat.

In augustus 2017 heeft Babs Mouton, coach en Verhalenvinder, de Kanjeractie opgezet. Zij wil door het doorgeven van de Kanjerbeker vrouwen de waardering (laten) geven die ze zichzelf niet geven. Met deze waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Het doel van Babs is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie.

De Kanjerbeker is een wisselbeker: elke maand geeft de huidige kanjer de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt weer een kanjer vindt.

Meer informatie over de Kanjeractie:

www.verhalenvinder.com/kanjeractie

Meer berichten