De route kan op eigen gelegenheid gefietst worden of onder begeleiding van een gids. (Foto: PR)
De route kan op eigen gelegenheid gefietst worden of onder begeleiding van een gids. (Foto: PR) (Foto: )

Waterbeheersing bij Lions fietstocht

Ingezonden

De dijken als thema

Barendrecht - Na de hoosbuien van afgelopen dinsdag en de overlast die daardoor ontstond is er geen actueler thema te bedenken voor de lustrum editie van de Lions fietstocht voor Stichting Present op 9 juni aanstaande. "De dijken van Barendrecht en IJsselmonde", is immers het thema. Een mooie manier om wat meer te leren kennen over de ontstaansgeschiedenis van Barendrecht, het eiland IJsselmonde en van de vroegere en huidige inrichting van de waterhuishouding op het eiland.

De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie over de historie en bijzonderheden van de dijken waarover wordt gefietst. Er is een route van ongeveer 25 km.

Eigen gelegenheid

U kunt die op eigen gelegenheid fietsen. Inschrijven bij IKEA is mogelijk vanaf 10.00 uur. Bij uw vertrek krijgt u wat te eten en een flesje water mee voor onderweg.

Met gids

Dit keer kunt u ook meefietsen met een groep onder begeleiding van een "gids" die onderweg wetenswaardigheden vertelt over de dijken en gemalen in de route, bijzondere boerderijen en het omringende polderlandschap. Er vertrekt een groep om 10.30, 11.00 en 11.30 uur.

Bijdrage

Deze educatieve invulling is mogelijk door ondersteuning van de gemeente Barendrecht en het Waterschap Hollandse Delta.

Afsluiting

De afsluiting is op de Noldijk 126 bij de boerderij van Hovenier Paul Casteleijn. Daar kunt u nog even nagenieten en met een hapje en een drankje napraten met elkaar over de opgedane indrukken.

Present

Present ondersteunt mensen die zelf de gezondheid, de middelen of het sociaal netwerk niet hebben om zaken op eigen kracht voor elkaar te krijgen.

De opbrengst van de Lions fietstocht gaat daarom in zijn geheel naar Stichting Present.

Meer berichten