Adrie Poldervaart: van Barendrecht naar Excelsior.
Adrie Poldervaart: van Barendrecht naar Excelsior. (Foto: PR)

Adrie Poldervaart gaat vol optimisme naar Excelsior

Jan J. Timmer

Barendrecht - De trainersloopbaan van Adrie Poldervaart gaat binnenkort een nieuwe fase in: hij gaat de komende twee seizoenen als hoofdtrainer werken bij Eredivisieclub Excelsior.

"Toen het aanbod kwam heb ik wel even tijd nodig gehad om tot een besluit te komen", zegt Poldervaart. "Ik had het erg naar mijn zin als hoofdtrainer van BVV Barendrecht en in mijn rol als fysiotherapeut in mijn eigen praktijk én bij Excelsior. Aan de andere kant: ik heb dat hoogste trainersdiploma natuurlijk niet behaald om er niets mee te doen. Ik voelde me vereerd dat Excelsior me vroeg om Mitchell van der Gaag op te volgen als hoofdtrainer. Ook uit het contract - twee seizoenen met een optie voor een derde jaar- straalde vertrouwen uit. Daarnaast denk ik dat mijn visie op voetbal een grote rol heeft gespeeld. Ik hecht er veel waarde aan dat voetballers in verschillende systemen kunnen spelen en kunnen schakelen als de situatie daar om vraagt. Mitchell van der Gaag en zijn staf hebben op dat vlak al goede dingen neergezet. Excelsior is al lang niet meer de counterploeg die het was. Er is zoveel meer voetbal in gekomen. Die lijn hoop ik door te trekken zonder contact met de realiteit te verliezen. En die zegt dat 'doel nummer 1' is om ons te handhaven in de Eredivisie en waar mogelijk onze positieve rol als volwaardig eredivisieteam vast te houden. Dat zijn sowieso al pittige opdrachten, temeer omdat je voor een deel te maken krijgt spelers die nieuw zijn bij de club. Het vergt altijd tijd om al die radertjes goed in elkaar te laten overlopen."

Adrie Poldervaart vindt het niet gemakkelijk om BVV Barendrecht achter zich te laten. "Ik heb hier altijd heel fijn gewerkt en een goede band met de spelersgroep en de mensen daaromheen. Ik besef ook dat ik door mijn keuze voor Excelsior een aantal zekerheden achter me laat.Daar komt een pracht van een uitdaging in de plaats. Dat Excelsior bij me terecht kwam heeft me zeker verrast. Er lopen namelijk genoeg trainers rond die op zoek zijn naar een baan. Bovendien had Excelsior al drie mensen benaderd voor de functie van hoofdtrainer. Nadat bleek dat ze alle drie een andere keuze hadden gemaakt, kwam ik in beeld. Op 12 mei werd ik gebeld. Een dikke week later werd ik benoemd. Ik ben er erg blij mee."

 

Meer berichten