De jeugdige waterpoloërs grepen net naast het brons op het NK (Foto: PR)
De jeugdige waterpoloërs grepen net naast het brons op het NK (Foto: PR) (Foto: )

ZPB DG1 grijpt net naast brons op NK Waterpolo

BARENDRECHT - na succesvolle kwalificatiewedstrijden speelde het DG1 team van ZPB H&L Productions afgelopen weekend op het NK waterpolo onder 13 jaar.

De top zes van Nederland startte op zaterdag met de poulewedstrijden. ZPB speelde twee spannende wedstrijden, waarbij er één in gelijk spel eindigde tegen De Otters uit 't Gooi en de tweede nipt werd verloren van De Hof uit Markelo.

Met de tweede plek in de poule betekende dit de kwartfinale op zondag. Na een goede nacht slapen stond als eerste een zware wedstrijd tegen de gedoodverfde nummer één op het programma.

Maatje te grootje

De meiden en jongens van ZPB gaven goed weerstand en wisten zelf vijfmaal het doel te raken. Helaas was de thuisploeg De Zaan een maatje te groot. Ze lieten zich er niet door uit het veld slaan en gingen vol energie de wedstrijd voor de derde plaats in. Weer tegen De Hof.

Gelijk op

Ook deze wedstrijd ging het gelijk op, waarbij ZPB de betere ploeg was. Na drie parts was de stand gelijk. Het was erop of eronder voor de meiden en jongens van DG1

Laatste part

in het vierde en laatste part. Halverwege het part stond het 8-7 voor ZPB en leek het brons binnen. Maar helaas vielen in de laatste minuten nog twee doelpunten tegen en kon het DG1 team hun inzet en prestaties van het afgelopen seizoen niet omzetten in een bronzen medaille.

Beetje teleurgesteld maar toch ook trots om vierde van Nederland te zijn geworden keerden ze terug naar Barendrecht.

Bij ZPB kan, als een van de weinige sportverenigingen, een individuele sport (wedstrijdzwemmen) en een teamsport (waterpolo) worden gecombineerd, of uiteraard apart worden beoefend. Deze keuze is natuurlijk volledig vrij te maken. In beide takken is plaats voor zowel topsport als recreatie, maar ook een goede mix tussen beide is geen probleem.

Kom gerust een keer kijken of zelfs meetrainen als je het leuk lijkt. Je vindt de Zwem- en Poloclub Barendrecht in het ZPB in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad.

Voor meer info kijk op

ZPB.nl

Meer berichten