Foto:

Wethouder Peter Luijendijk te gast in Gemeenteloket

Donderdagavond 7 juni is wethouder Peter Luijendijk (CDA) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Luijendijk vertelt onder meer over de Zuidpolder, waarover binnenkort besluiten worden genomen.

De Zuidpolder is het gebied ten zuiden van de wijken Vrouwenpolder (Kilweg) en Ter Leede (Leedeweg). In de afgelopen jaren is het gebied ten zuiden van de Leedeweg opnieuw ingericht. Het is het gebied waarin ook de Kleine Duiker en Theehuys Polderzicht zijn gelegen. Het gebied links daarvan moet nog verder ontwikkeld worden. Het is het gebied waarin onder meer de nieuwe begraafplaats ligt.

Een deel van dit linker deel van de Zuidpolder wordt ingericht als natuur- en recreatiegebied. Wat zijn de plannen daarvoor en wanneer wordt dit gerealiseerd? Welke gevolgen heeft dit voor het agrarische gebied? En wat wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad ten aanzien van de Zuidpolder. Hierover vertelt verantwoordelijk wethouder Peter Luijendijk in Gemeenteloket.

In de uitzending van 7 juni zijn tevens twee nieuwe gemeenteraadsleden te gast: Nicoline Blankenstein – Van Heugten en Miranda Mes – Le Feber, beide raadslid namens EVB.

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn te vinden op exxact.nl/gemeenteloket.

Meer berichten