Van Bezemwijk begon ooit klein, maar staat nu op het grote podium (Foto: PR)
Van Bezemwijk begon ooit klein, maar staat nu op het grote podium (Foto: PR) (Foto: )

Programma ZomerFeest 2018

Ingezonden

Centrum bol van activiteiten

Barendrecht - In het centrum van Barendrecht staat zaterdag 30 juni bol van de activiteiten. Die dag vindt het jaarlijkse ZomerFeest plaats. Er zijn de hele dag veel te doen in het oude en nieuwe deel van het centrum. Om 12.00 uur wordt het feest op het Doormanplein officieel geopend door burgemeester Jan van Belzen.

Van de Middenbaan tot het Doormanplein staan de kramen van de ZomerMarkt. Bij gebouw Heuvelsteyn staat het tweede podium van het festival. Het programma wordt hier verzorgd door Cultuur Locaal. Er zijn van 13.30 tot 17.00 uur doorlopend optredens met muziek en dans.

Doormanplein

Op het Bakkerij Pot Podium is de hele dag muziek. Er zijn optredens van Big Band Barendrecht (11.45 uur), Dancestudio Lucia (12.30 uur), Kids Bizz en Kids Bizz Junior (13.20 uur), het Meezingkoor (14.00 uur), Doninga (15.00 uur), koor Prestige (16.00 uur) en Fusion acoustic band (17.00 uur). Het middagprogramma wordt afgesloten met een optreden van de Barendrechtse band Vivid (18.00 uur). De band van Nico Laban, Kees van Wuyckhuyse, Arie-Kees kleinjan en Inge 'Pink' Flohr staat voor het eerst op het ZomerFeest.

Jukebox

Bezoekers kunnen met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt in de pauze tussen de optredens. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk. Jos Vis bedient de Jukebox. Mensen kunnen bij hem een kaart inleveren waarop staat welk nummer ze willen horen. Omroep Exxact Barendrecht zoekt de muziek op en zorgt dat iedereen het kan horen. Jos trekt voor elke jukeboxronde een kaart uit de bak, met daarop het bedrag dat de volgende plaat moet gaan opbrengen. Iedereen die graag zijn of haar plaat gedraaid wil krijgen, doneert in de pot. Als de pot het bedrag bereikt dat Jos getrokken heeft, wordt de plaat gedraaid van diegene wiens bijdrage de pot op het juiste bedrag heeft gebracht. In winkelcentrum Middenbaan is het traditionele standwerkersconcours. Ook de mascottes Barend en Dregje zijn weer aanwezig.

Kinderactiviteiten

Op het plein voor de Dorpskerk en in zaal De Ontmoeting zijn kinderactiviteiten. De bezoekers kunnen modelscheepjes op afstand besturen. Verder kunnen de kinderen onder meer pizza bakken, schminken en aan de slag met de reuzenbelleblaas. Voor de kinderactiviteiten is een strippenkaart nodig. Deze kost 5 euro en is te koop bij de organisatiekraam.

Dorpskerk

De kerktuin achter de Dorpskerk is open van 10.00 tot 16.00 uur. Hier exposeert Ans van der Bruin haar zijdeschilderijen. Gerdien Pool exposeert en verkoopt door haarzelf ontworpen sieraden. Om 14.00 en 15.00 uur zijn er optredens van twee fluitistes. Natuurlijk zijn er ook mensen aanwezig om uitleg te geven over de planten in de tuin. Van 12.00 tot 12.45 uur is er in de kerk een concert van het Leerlingenorkest van Harmonievereniging Barendrecht.

Watertoren

De Watertoren is van 13.00 tot 16.00 te bezoeken. De entreeprijs is 1 euro, minimumleeftijd 6 jaar. Omdat er maar vijf mensen tegelijk naar binnen mogen, kan er een wachttijd ontstaan.

D'Oude School

De Historische Vereniging Barendrecht toont deze dag een expositie over de Zondagsschool.

Avondprogramma

Het avondprogramma op het Doormanplein start om 19.00 uur met een optreden van Van Bezemwijk. Ze stonden hier ooit als duo op een klein podium. Een paar jaar en twee cd's verder staan ze dit jaar als band op het grote podium. Om 20.00 uur Vocal Group Harmonice. Deze ijzersterke vocalistes waren al vaker op het Doormanplein te horen en hebben in Barendrecht veel aanhang. Vanaf 20.45 uur zetten dansgroep Funky Feet en DJ Creeps het plein op stelten. Verschillende dansgroepen van Funky Feet hebben met de DJ een programma voorbereid waarover ze nog niets willen vertellen. De optredens van het avondprogramma worden afgewisseld met de muziek van de Jukebox.

Meer berichten