Jos Vis draait muziek, wat geld op moet gaan brengen voor de restauratie van de kerkklok (Foto: PR)
Jos Vis draait muziek, wat geld op moet gaan brengen voor de restauratie van de kerkklok (Foto: PR) (Foto: )

Muziek voor herstel kerkklok

Barendrecht - Bezoekers van het ZomerFeest in Barendrecht kunnen zaterdag 30 juni met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk.

Jos Vis draait de muziek in de pauze van de optredens die op het grote Bakkerij Pot podium plaatsvinden. Mensen kunnen bij hem een kaart inleveren waarop staat welk nummer ze willen. Alle muziek is mogelijk. Lokale omroep Exxact Barendrecht zoekt de muziek op en zorgt dat iedereen het kan horen. Jos trekt voor elke jukeboxronde een kaart uit de bak, met daarop het bedrag dat de volgende plaat moet gaan opbrengen. Iedereen die graag zijn of haar plaat gedraaid wil krijgen, doneert in de pot. Als de pot het bedrag bereikt dat Jos getrokken heeft, wordt de plaat gedraaid van diegene wiens bijdrage de pot op het juiste bedrag heeft gebracht. De donateurs weten niet wat het streefbedrag van die ronde is, dus iedereen heeft kans!

"Ik verwacht er veel van", zegt Jos Vis. "Iedereen heeft wel een favoriet nummer met een verhaal. En juist dat maakt het zo leuk; dat je enerzijds je favoriete nummer kan delen met anderen en dat je gelijktijdig op spelende wijze bijdraagt aan de restauratie van de kerkklok.

Meer over het feest is te vinden op:

www.zomerfeestbarendrecht.nl .

Meer berichten