De lessen en demonstraties Hoopdance worden gedaan door Juliette Barzilaij van Juul's Hoop Vibes.
De lessen en demonstraties Hoopdance worden gedaan door Juliette Barzilaij van Juul's Hoop Vibes. (Foto: )

Hoopdance met Cultuur-Locaal op Zomerfeest

Barendrecht - Tijdens het jaarlijkse Zomerfeest in de oude dorpskern van Barendrecht presenteert CultuurLocaal iets nieuws: Hoopdance. Bij het Heuvelsteyn-podium kan iedereen een korte gratis workshop volgen en kijken naar een demonstratie. Hoopdance bestaat uit dansen met een hoepel. De lessen en demonstraties worden gedaan door Juliette Barzilaij van Juul's Hoop Vibes. "Van mijn vierde tot mijn achttiende deed ik aan klassiek ballet. Mijn oma was ballerina, ze had een eigen balletschool, en mijn grote voorbeeld. Helaas ben ik door een val op mijn knie niet meer in staat langdurig klassiek ballet te dansen", aldus Juliette. In 2013 kwam zij op een festival in aanraking met de hulahoop. "Na mijn eerste les heb ik meteen een hoepel gekocht en sindsdien ben ik verslaafd!" Inmiddels is Juliette gecertificeerd hoepeldocente.

De demonstraties op 30 juni vormen de eerste samenwerking tussen Juliette en Cultuurlocaal. Het is de bedoeling dat er na de zomervakantie cursussen Hoopdance te volgen zijn bij CultuurLocaal. Coördinator Henk Elderson is blij met deze ontwikkeling: "Naast muziek en theater willen we ook graag dans-activiteiten aanbieden. Tot nu toe is dat er nog niet van gekomen. Met Juliette kunnen we daar nu alsnog mee starten." De lesvormen worden de komende tijd nader bepaald.

De hoopdance is op het Zomerfeest te zien rond 14:00u en 16:00u.

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten