Het bestuur van de Truckrun Barendrecht werd terecht in het zonnetje gezet. Aanstaande zaterdag komt de truckrun weer voorbij. (Foto: PR)
Het bestuur van de Truckrun Barendrecht werd terecht in het zonnetje gezet. Aanstaande zaterdag komt de truckrun weer voorbij. (Foto: PR) (Foto: )

Bruggenbouwers Award voor Truckrun

Ingezonden

Present eert vrijwilligers

Barendrecht - Op donderdagavond 28 juni werd het bestuur van Stichting Truckrun Barendrecht door Present verrast met de 4e Bruggenbouwers Award van 2018. Dit gebeurde bij Hillfresh tijdens de briefing van de vrijwilligers voor de komende Truckrun. Present motiveert de uitreiking als volgt.

De Truckrun wordt dit jaar voor de 8e keer op rij georganiseerd. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mogen meerijden in een vrachtwagen en worden op die manier in het zonnetje gezet. De Truckrun is als evenement niet meer weg te denken uit Barendrecht. Er kan inmiddels met recht gesproken worden van een traditie die door vele Barendrechters en lokale ondernemingen wordt gedragen. Dat het evenement voorziet in een behoefte, bewijst de toename van het aantal aanmeldingen van zowel deelnemers, vrijwilligers als chauffeurs in de afgelopen jaren. Dit jaar moest de inschrijving zelfs al na heel korte tijd gesloten worden omdat het maximaal aantal chauffeurs en deelnemers dat veilig in de leukste file van Nederland mee kan rijden, binnen de kortste tijd ooit was bereikt.

Het bestuur van Truckrun Barendrecht is het jaar rond bezig met de voorbereidingen van de eerstvolgende editie. Bestuursleden Piet Renes en Kees en Annemieke Zandvliet, ondersteund door tientallen bevlogen en betrokken vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor dit prachtige evenement ten behoeve van een kwetsbare doelgroep. De Truckrun verbindt groepen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet vanzelfsprekend tegenkomen. Er zijn in de loop der jaren zelfs blijvende vriendschappen ontstaan tussen deelnemers en chauffeurs. Omdat Present Barendrecht van mening is, dat Bestuur en alle vrijwilligers van Truckrun Barendrecht geweldige bruggenbouwers zijn in Barendrecht, overhandigde kersverse voorzitter van Present Barendrecht, Petra Teunissen, de 4e Bruggenbouwers Award van 2018 aan het bestuur. Zij sprak daarbij de wens uit dat deze mooie activiteit nog vele jaren georganiseerd blijft worden.

De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte 'wie jarig is, trakteert' en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, komt Present met deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De volgende award wordt uitgereikt in juli. In januari 2019 sluit Present Barendrecht de actie af met een Bruggenbouwers lunch.

Meer berichten