Volop mogelijkheden je energie kwijt te raken (Foto Janos van der Spoel)
Volop mogelijkheden je energie kwijt te raken (Foto Janos van der Spoel) (Foto: )

Nieuwe sportieve uitdagingen

Door Janos van der Spoel

Stormbaan telt 21 hindernissen

BARENDRECHT - Sportievelingen opgelet: aan de Derde Barendrechtseweg (Zuidpolder) is een stormbaan gerealiseerd. Een parcours met eenentwintig nieuwe, sportieve uitdagingen werd vorige week dinsdagmiddag door wethouder Peter Luijendijk geopend.

Een groep van zeventig jongens en meisjes van de nabijgelegen onderwijsinstelling is voor de officiële opening naar de stormbaan gekomen. Deze leerlingen zijn de eersten die de verschillende attributen, obstakels, klim- en klautertoestellen aan een test onderwerpen.

Meer obstakels

Na een korte toespraak van wethouder Luijendijk storten deze jongeren zich op het uittesten van de stormbaan. 'Het zijn meer obstakels dan dat ik dacht', zegt een van de jongens. 'Hoe moet je lopen? Wat is de juiste looprichting om alles te doen? Dit kan toch nog niet alles zijn?'

Twee routes

Er blijken echter twee routes te zijn: een korte en een lange. De hele groep gaat achter elkaar aan de slag met de diverse uitdagingen. Het is bijzonder mooi weer. Het duurt niet lang of de eerste sportieveling belandt in het water. 'Daar ligt je schoen en je sokken die kan je nu wel weggooien want die zien er niet meer uit', zegt een medeleerling tegen de jongeman die uit het water komt. 'Is het water diep?' De onfortuinlijke jongeman kan ontkennend antwoorden.

Frisse plons

Hij heeft een frisse plons te pakken en dat is met de hoge temperatuur niet echt heel onaangenaam. Want hij vervolgt het parcours, na het hangtouw, gewoon verder. 'Dit gaan mijn kinderen ook zo leuk vinden om te doen', stelt een van de aanwezige volwassenen. Ze probeert zelf ook de wiebelbrug. Een van de jongedames die toekijkt, vindt dat de vrouw niet het juiste schoeisel voor een hindernisbaan aan heeft. Maar daar is een goede reden voor. 'Het is vanavond diploma-uitreiking.' Na een eerste ronde over de stormbaan wacht elke deelnemer een koel ijsje.

2015

Het idee voor een stormbaan in de Zuidpolder dateert uit begin 2015.

In april 2015 presenteerden vier groepen 2 Technasium van het Dalton College in hun ontwerp voor een stormbaan in de Zuidpolder. Om een indruk van de onderdelen van een stormbaan te krijgen werd een bezoek gebracht aan de Van Ghentkazerne. De leerlingen die toen hun ontwerppresentatie hielden oordeelden, 'het is heel leuk en speciaal omdat je hiermee iets maakt wat er ook kan komen. Het ligt ook nog eens vlakbij de school. Je kunt er zelf naar toe. Het is leuk om van helemaal niets, iets helemaal leuks te maken.'

Meer berichten