Er werd vol inzet gelopen door de leerlingen (Foto: PR)
Er werd vol inzet gelopen door de leerlingen (Foto: PR) (Foto: )

Sponsorloop CBS De Hoeksteen

Barendrecht - Dinsdag 19 juni was de sponsorloop voor alle groepen van CBS De Hoeksteen. De rondjes werden gelopen in de sfeervolle nieuwe speeltuin van de school. Het lukte alle kinderen heel erg goed. Na afloop waren er veel rood aangelopen gezichten te zien en werd met veel gejuich de opbrengst bekend gemaakt. Het was een gezellige en zeer geslaagde happening.

Alle groepen van de Hoeksteen hebben dit schooljaar van de Leprastichting uitleg gekregen over wat lepra is en hoe het leven van leprapatiënten eruit ziet. Hierdoor extra gemotiveerd gingen de leerlingen op pad om sponsors te vinden met het geweldige bedrag tot gevolg. Iedereen heeft zich daarna aan de belofte gehouden om als tegenprestatie te gaan rennen voor de leprapatiënten. En hoe! Alle leerlingen van de Hoeksteen hebben samen maar liefst 4.480 euro bij elkaar gelopen!

Hiermee kan bij veel leprapatiënten voorkomen worden dat ze gehandicapt door het leven moeten. De Leprastichting kan namelijk met slechts 50 euro een leprapatiënt bijtijds opsporen, behandelen en genezen waardoor verminkingen en amputaties bij leprapatiënten voorkomen worden.

Meer berichten