Foto:

Gratis lessen ZwangerFit bootcamp

Ingezonden

Kennis maken met Vief Sportief

Barendrecht - "Sporten tijdens je zwangerschap is goed voor moeder en kind. Je zit veel lekkerder in je vel als de basis goed is", aldus Sylvia Woudenberg, Doula-, yoga-, ZwangerFit®-docent, en eigenaresse van Vief Sportief.

Op maandagavond, dinsdagavond en zaterdagochtend kunnen zwangere dames uit de Drechtsteden deelnemen aan de cursus Vief Zwanger. Vief Zwanger is een combinatie van ZwangerFit® in de buitenlucht en Zwangerschaps Yoga. In augustus start Vief Sportief met een nieuwe locatie in Barendrecht. Om de lessen te promoten kunnen deelnemers op maandag 30 juni, maandag 6 augustus en maandag 20 augustus drie keer vrijblijvend mee komen sporten om te kijken of deze manier van zwangerschapsbegeleiding ze aanspreekt. Vanaf maandag 27 augustus gaan de wekelijkse lessen van start.

Het is goed om in conditie te blijven tijdens je zwangerschap, je bevalling verloopt dan soepeler en je herstelt sneller. Annemarieke, nu 27 weken zwanger vertelt: "het is echt een 'bolle buiken club' en het gaat er serieus aan toe". We beginnen iedere les met een rondje stevig lopen waarna we met de warming-up starten. Daarna is het tijd voor het serieuze werk. We squatten, werken met dynabanden of kleine gewichtjes en doen been- en armoefeningen.

De hele training staat vooral in het teken van de spieren goed trainen en conditie bijhouden. De armen en benen, maar ook de rug en het bekken worden meegenomen. Aan het eind van de workout gaan we rekken en strekken en eindigen we met een ontspanningsoefening. Er doen vrouwen mee die 25 weken zwanger zijn, maar er zijn ook deelnemers die 38 weken zwanger zijn. Iedereen kan haar eigen tempo bepalen.

Sylvia Woudenberg noemt het belang van buiten trainen, je krijgt hier een enorme dosis energie van en het is super gezond, ook voor de baby. Omdat alle deelnemers in dezelfde situatie zitten, is het leuk om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is het reuze gezellig, iedere les weer een feestje.

Meer berichten