D 'Ontmoeting kreeg de Bruggenbouwers Award voor het fantastische werk dat zij doen. (Foto: PR)
D 'Ontmoeting kreeg de Bruggenbouwers Award voor het fantastische werk dat zij doen. (Foto: PR) (Foto: )

Bruggenbouwers award voor Eetgroep

Ingezonden

D'Ontmoeting tegen eenzaamheid

Barendrecht - Op maandagmiddag 16 juli werd het coördinatieteam van Eetgroep d'Ontmoeting, bestaande uit Loek en Nellie van Doorn en Martin en Arja Hoogerbrugge verrast met de 5e Present Bruggenbouwersaward van 2018. Present motiveert de uitreiking als volgt.

Loek van Doorn, enthousiast hobby-kok, wist in 2015 Martin Hoogerbrugge te enthousiasmeren voor zijn idee om een eetgroep voor alleengaanden te starten. Ook echtgenotes Nellie en Arja deden van het begin af aan mee. Mensen bij elkaar brengen rondom een lekkere, voedzame maaltijd en ondertussen onderlinge ontmoeting en gezelligheid faciliteren. Dat was de insteek. Het concept bleek eenvoudig en zeer doeltreffend. Eind november 2015 vond de eerste maaltijd plaats die direct goed bezet was. Niet alleen deelnemers bleven hierna de weg naar de eetgroep vinden. Ook vele vrijwilligers meldden zich aan om het coördinatie team te ondersteunen. De animo om deel te nemen aan de maaltijden was zelfs zó groot, dat er begin 2017 gestart werd met een tweede eetgroep. Inmiddels bezoeken tientallen alleengaande ouderen de maaltijden op meerdere momenten per maand.

Het coördinatieteam zorgt ervoor dat alles gesmeerd verloopt. Zij regelen de bestelling van het eten, verzorgen het contact met de gasten en maken de vrijwilligersroosters voor alle betrokkenen. Dankzij hun inspanningen en gedrevenheid wordt ouderen een concrete mogelijkheid geboden om eenzaamheid te doorbreken, het huis te verlaten en sociale contacten op te bouwen. Via de eetgroep wordt een praktische bijdrage geleverd aan de bestrijding van eenzaamheid, een item dat in deze tijd als aandachtspunt voorkomt op alle sociale agenda's. Present Barendrecht is van mening dat het coördinatieteam en alle vrijwilligers van eetgroep d'Ontmoeting geweldige bruggenbouwers zijn in Barendrecht. Daarom overhandigden Durna van Os, Winia Schriek en Monique Hulsebosch van Present Barendrecht de 5e Bruggenbouwers Award van 2018 aan Loek, Nellie, Martin en Arja. Voor informatie over eetgroep d'Ontmoeting kan men contact opnemen via 0180-616734 of 0180-622296. De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte 'wie jarig is, trakteert' en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, komt Present met deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

Meer berichten