Gerhard Hormann is te beluisteren in Panorama Literama (Foto: PR)
Gerhard Hormann is te beluisteren in Panorama Literama (Foto: PR) (Foto: )

Gerhard Hormann in Panorama Literama

Ingezonden

Barendrecht - In Panorama Literama, het LIVE boekenprogramma van Exxact Barendrecht, ontvangt presentator John Brosens op donderdag 26 juli van 20.00 tot 21.00 uur publicist Gerhard Hormann (1961) uit Ridderkerk.

Na bijna dertig jaar in de journalistiek mag Gerhard zich sinds kort fulltime schrijver en parttime pensionado noemen. Zijn besluit om in 2008 versneld zijn hypotheek te gaan aflossen was aanleiding om een geheel andere weg in te slaan. De boeken die hij sindsdien schreef laten zich lezen als een reisverslag van A naar B om aan te komen met een lege rugzak en een hoofd vol hoopvolle gedachten. In Leven van de lucht uit 2017 legt hij uit waarom hij het besluit heeft genomen al op zijn 55ste met deeltijdpensioen te gaan en geeft hij antwoord op de vraag hoe je meer uit je leven kunt halen met minder geld.

Op dit moment is hij bezig aan zijn zestiende boek dat in januari moet verschijnen onder de titel Een jaar in het donker. Voor dit nieuwe experiment probeert hij in 12 maanden tijd minstens 250 films in de bioscoop te zien. Het manuscript is nog niet af, maar hij kan alvast wel verklappen dat deze ervaring opnieuw zijn blikveld heeft verruimd en zijn horizon heeft verbreed.

Gerhard Hormann is afgestudeerd als politicoloog en planoloog. In totaal publiceerde hij vijftien boeken, waaronder zeven thrillers en één jeugdboek.

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van het boek. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken.

De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4FM in de ether - of via de kabel op105.9FM. Via het internet kun je alle uitzendingen beluisteren via

http://www.exxactfm.nl

Meer berichten