Miniworld in Rotterdam is één van de vele mogelijkheden met het Vakantie Jeugdpaspoort (Foto: Janos van der Spoel)
Miniworld in Rotterdam is één van de vele mogelijkheden met het Vakantie Jeugdpaspoort (Foto: Janos van der Spoel) (Foto: )

Volop activiteiten te doen

Janos van der Spoel.

met Jeugd Vakantiepaspoort

BARENDRECHT - Te warm voor binnen of klaar met plonzen in het zwembad in de tuin? Met een Jeugd Vakantiepaspoort valt er deze zomervakantie nog zoveel meer te ontdekken. Het bijzondere paspoort biedt de mogelijkheid om 'op reis' te gaan naar ruim honderdveertig bestemmingen in en rond Rotterdam.

Klein bedrag

Het paspoort is bestemd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. "Ik wist niet dat er nog zoveel te ontdekken valt in de regio en dat voor een klein bedrag. Je leert zo nog veel meer van je omgeving", vertelt een moeder die een paspoort voor haar kinderen wel ziet zitten. 'Soms zijn er van die dingen die al langere tijd bestaan; maar die net even op je pad moeten komen om te weten dat ze er zijn. Dit is er zo een van.'

Korting

Op de website van het Jeugd Vakantiepaspoort staan alle bestemmingen vermeld. Enkele voorbeelden van gratis activiteiten: Museum Rotterdam, Mariniersmuseum, Rotterdams Radio Museum of de Kunsthal Rotterdam. Voor andere activiteiten geldt een korting op de entreeprijs.

Spido

Zo kan bijvoorbeeld voor 50% korting een havenrondvaart met de Spido gemaakt worden en voor Miniworld Rotterdam geldt dezelfde korting op de entreeprijs voor kids in het bezit van een paspoort.

Miniworld biedt veel van het Rijnmond gebied in het klein. De havens, Euromast, Feyenoord stadion, spoor- en wegverkeer en nog veel andere bekende iconen uit de regio. Meer informatie en alle activiteiten zijn te vinden op www.jeugdvakantiepaspoort.nl

Het Jeugd Vakantiepaspoort is voor 4.50 euro te koop bij de balie van het gemeentehuis. Een minimuminkomen? In dat geval is er de mogelijkheid om de kosten voor het Jeugd Vakantiepaspoort te betalen uit het tegoed van de regeling Meedoen voor Minima.

Meer berichten