William Vat en Marijke Vermaas gaan in op internationale kinderontvoeringen (Foto: PR)
William Vat en Marijke Vermaas gaan in op internationale kinderontvoeringen (Foto: PR) (Foto: )

William Vat over kinderontvoering

Ingezonden

Internationale scheidingen belicht

William Vat gaat samen met Marijke Vermaas op donderdag 2 augustus "Live" van 20 tot 21.00 uur bij radio Exxact Barendrecht in gesprek over internationale kinderontvoering. Internationale vechtscheidingen leiden tot meer kinderontvoeringen.

Barendrecht - In de samenleving en in de politiek is steeds meer aandacht voor de nadelige effecten van een scheiding voor een kind. Bij een internationale scheiding zijn de gevolgen voor het kind nog groter, zeker als één van de ouders beslist om naar het buitenland te gaan verhuizen en het kind meeneemt zonder toestemming van de andere ouder.

Het aantal internationale kinderontvoeringen is toegenomen van 251 in 2016 naar 288 in 2017. 37 kinderen meer betekent een stijging van 15 procent. Hun leed is onze drijfveer om kinderontvoering te voorkomen. De oorzaak voor de stijging moet gezocht worden in de globalisering en het groeiend aantal gemengde relaties als gevolg daarvan. Uit cijfers van het CBS blijkt dat per januari 2017 1 op de 6 relaties gemengd is.

In totaal telt Nederland 4,2 miljoen paren waarvan ruim 16 procent gemengd. Vluchtelingenstromen spelen ook een rol bij de toename van het aantal kinderontvoeringen. In deze "Live" uitzending vragen wij uw aandacht voor een internationale kinderontvoering uit onze regio; Danielle van der Pligt, een alleenstaande moeder van twee dochters Samiha van 7 jr en Zeliha van 8 jr. In de zomer van 2017 nam haar ex-man de kinderen mee op vakantie naar Turkije. Een dag voor terugkeer maakte haar ex duidelijk om niet met de kinderen terug te keren naar Nederland. Danielle was/is ten einde raad en totaal machteloos. Er is nu een teruggeleidingsprocedure via de Centrale Autoriteit gestart om de meiden zo snel mogelijk terug naar Nederland te krijgen.Over dit onderwerp zijn veel vragen, en daar krijgen we uitleg over in deze Exxact Barendrecht "Live" uitzending.

Meer berichten