Selina (midden) pakte haar vierde wereldtitel bij het karten (Foto fam. Balneger)
Selina (midden) pakte haar vierde wereldtitel bij het karten (Foto fam. Balneger) (Foto: )

Vierde wereldtitel Karten voor Selina Balneger

Ingezonden

Barendrecht / Polen De 21 jarige Selina Balneger uit Barendrecht voor de vierde maal op rij Wereldkampioen Karten in Polen.Op 25 juli t/m 29 juli ging in het Poolse, Stetin het individuele kampioenschap van start met 133 deelnemers uit 21 landen.

In de 8 voorrondes wist Selina 5 maal het podium te betreden 1 x 1e, 1 x 2e en 3 x 3e, daarnaast 2 x een 4e en een 7e plaats welke als slechtste resultaat geschrapt mocht worden. Hierdoor ging zij als 16e de halve finales in.

Selina werd ingedeeld in de eerste van vier halve finales, vlak voor de start begon het te regenen, een gedeelte van de baan was buiten, de wedstrijdleiding besloot het buitengedeelte open te houden zodoende werd het voor een gedeelte een regenrace.

De posities in de halve finale worden bepaald door middel van battles. Selina wist alle vier haar battles te winnen en hierdoor mocht zij haar kart uitkiezen ( karts zijn door de organisatie ter beschikking gesteld ) en mocht van pole-positie van start gaan en heeft deze race ook gewonnen, waardoor zij naar een 9e plaats algemeen steeg, een plaats in de finale was zodoende zeker gesteld.

De posities in de finale werden wederom bepaald door battles, helaas verloor Selina haar eerste battle en moest zodoende van de 11e positie van start gaan, uiteindelijk is zij als 13e gefinisht van de 20 finalisten en dat resulteerde in een 11e plaats in het algemene kampioenschap.

Hiermee prolongeerde zij voor de 3e maal op rij haar Wereldtitel bij de dames, en is zij vanaf 2015 ongeslagen Wereldkampioen!

Met haar team Traxxis (Belgie) heeft Selina bovendien ook de Wereldtitel voor Teams behaald.

Volgend jaar

Volgend jaar wordt het kampioenschap gehouden in Noord-Caroline, USA en daar hoopt de Barendrechtse voor haar vijfde titel te gaan.

Meer berichten