Jos Vis. (foto: Arco van der Lee)
Jos Vis. (foto: Arco van der Lee) (Foto: Arco van der Lee)

Toen was geluk ......

Wat een temperaturen zeg, de afgelopen tijd. Dat hebben we lang niet meer meegemaakt. Daarvoor moeten we echt teruggaan naar 1976. Ook toen was het extreem warm. Dat weet ik nog als de dag van gisteren, want in dat jaar is onze oudste dochter geboren.

De extreme hitte heeft uiteraard ook gevolgen voor de grasvelden van veel voetbalverenigingen in Nederland. In Barendrecht vallen die gevolgen gelukkig mee. Praktisch alle velden zijn goed besproeid door de vrijwilligers van de clubs. Daarom kan er gewoon worden getraind en gevoetbald. Ook de kunstgrasvelden bewezen hun nut in de afgelopen periode.

De indelingen voor de samenstelling van de jeugdteams voor het komende jaar levert zoals ieder jaar weer de nodige zweetdruppels op voor de jeugdtrainers en de daarvoor verantwoordelijken. Elk jaar levert dat verhitte reacties op. Soms gaat het zover dat zelfs sponsors vinden dat ze daar iets over te zeggen hebben. Ik hoop echter dat de echte verantwoordelijken het hoofd koel houden. Onze sportverenigingen maken zich dus op voor een nieuw seizoen. Een seizoen met nieuwe trainers en spelers. Een aantal verenigingen hoopt op een zelfde resultaat als het vorige seizoen, terwijl andere het verloren terrein hopen terug te winnen.

De betaalde clubs zijn na een korte voorbereiding ook alweer gestart met de wedstrijden om het eggie. De resultaten vallen niet bij iedereen in goede aarde. Met name de helden van vroeger lopen niet erg warm voor de recente resultaten. Met regelmaat komen ze de laatste tijd gevraagd of ongevraagd aan het woord en laten ze hun inmiddels gedoofde licht schijnen over de wedstrijden. Ook worden ze herhaaldelijk uitgenodigd om hun oude koeien uit de sloot te halen bij bijvoorbeeld sponsor bijeenkomsten. Daar worden ze overigens ook nog dik voor betaald. Eerlijk gezegd loop ik daar niet meer warm voor. We hebben inmiddels vele nieuwe helden. Laat die eens een keer aan het woord zou ik zeggen. Natuurlijk is het leuk om af en toe anekdotes van vroeger te horen, maar ook toen was geluk heel gewoon.

Meer berichten