De zes Bruggenbouwers Award was voor de verraste Johan.(Foto: W.V.H. van Helden)
De zes Bruggenbouwers Award was voor de verraste Johan.(Foto: W.V.H. van Helden) (Foto: W.V.H. van Helden +31626282787)

Johan Terdu door Present verrast

Ingezonden

met Bruggenbouwers-award

Totaal verrast was Johan Terdu op donderdagmiddag 23 augustus. Op zijn werkplek bij Dajong aan de Boerhaavelaan stonden opeens wethouder Cees Schaap en andere bekenden voor zijn neus. Al snel werd duidelijk dat zij met een bepaald doel waren gekomen. Zij waren allemaal graag getuige van zijn onderscheiding met de 6e Present Bruggenbouwersaward van 2018.

Barendrecht - Johan woont al jaren in Barendrecht en heeft daar in die tijd al veel maatschappelijke initiatieven genomen. Zo zette hij in 2006 Stichting Dajong op. In een oude schuur aan de Dorpsstraat gaf hij jongelui met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid hun tijd nuttig te besteden en hun talenten te ontdekken. De in de loop der jaren flink gegroeide stichting is inmiddels gevestigd in een moderne behuizing aan de Boerhaavelaan, waarheen steeds meer klanten met computerproblemen hun weg weten te vinden. (www.dajong.nl)

In 2015 zette Johan de Stichting Verkeersregelaars Barendrecht op. Deze organisatie zet officieel bevoegde vrijwillige verkeersregelaars in bij liefdadige en commerciële evenementen zoals het G-voetbal toernooi en de avondvierdaagse. Dankzij deze stichting kunnen bezoekers dus veilig allerlei lokale evenementen bezoeken.

Ook vindt Johan nog tijd om de activiteiten van de vrijwilligers van Buurtpreventie in zowel het "oude dorp" als Carnisselande te coördineren. Het meest recente project waarmee Johan zich bezighoudt, bevindt zich aan de rand van sportpark de Bongerd. Johan hoopt binnenkort in samenwerking met de gemeente en andere betrokkenen een ontmoetingsplek voor de wijk in te richten in het voormalige clubhuis van de fietscrossclub.

Rode draad in al zijn activiteiten is dat Johan altijd samenwerking zoekt met enerzijds het ambtelijk apparaat van de gemeente en anderzijds de Barendrechtse bevolking. Met recht een lokale Bruggenbouwer die de prestigieuze Present-award van harte toekomt.

De Bruggenbouwers actie van Present wordt gehouden in verband met het tienjarig jubileum van deze stichting. Present bouwt bruggen tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Vanuit de gedachte 'wie jarig is, trakteert' en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, komt Present met deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De volgende award wordt uitgereikt in september. In januari 2019 sluit Present Barendrecht de actie af met een Bruggenbouwers-lunch met alle award-winnaars.

Meer berichten