Deze meiden hadden tijdens het opzetten van de tent al de grootste lol (Foto: JvdS)
Deze meiden hadden tijdens het opzetten van de tent al de grootste lol (Foto: JvdS) (Foto: )

Oranjetuin decor populair tentenkamp

door Janos van der Spoel

Evenement kent trouwe aanhang

Het is al jaren een populair evenement aan het eind van de zomer: het tentenkamp in speeltuin de Oranjetuin. Een nachtje slapen in een tentje op het speeltuinterrein wie wil dat nu niet? De afgelopen periode konden kinderen zich er voor inschrijven.

BARENDRECHT - Vrijdagavond 31 augustus om 19:00 uur was het dan echt zover; de speeltuinpoorten openden zich voor kids die met hun tandenborstel en goed humeur hun tentje op kwamen zetten. Even voor zevenen waren al twee jongedames driftig in de weer met het opzetten van hun onderkomen voor de nacht. 'We doen niet voor de eerste keer mee aan dit tentenkamp. Het is zeker leuk om te doen. Ik heb wel eens een tent opgezet; toen hielpen er oudere mensen. Maar opzetten van deze tent krijgt een vette onvoldoende', lachen de twee jongedames. Het tweetal worstelt aardig met het opzetten van het tentje. Want waar moet elke stok en waar moet elke bevestigingslijn? Ze hebben er duidelijk lol in. Speeltuinvoorzitter Michiel van Kruijsbergen vertelt dat er dit jaar iets minder aanmeldingen zijn dan voorafgaande jaren. 'We zitten doorgaans tussen de tien en de twintig. Dit jaar iets minder; nu zijn het er vijftien. We hebben altijd een kleine schare liefhebbers', aldus Van Kruijsbergen. Zijn eigen kinderen verblijven ook een nachtje op de speeltuin. Gaat er wel eens iemand vroegtijdig naar huis? Van Kruijsbergen, 'dat gebeurde vorig jaar maar die woonde gelukkig vlakbij dus die was ook zo thuis.'

Ouders die vrijdagavond meegekomen waren mochten hun kroost nog de helpende hand bieden bij het opzetten van de tent. Maar daarna was het toch echt helemaal, voor even, op eigen benen staan. Na het vertrek van de ouders werden er marshmallows geroosterd boven een kampvuur. Voor de veiligheid van de kinderen werd door De Oranjetuin gedurende de avond en de nachtelijke uren gezorgd in de vorm van toezichthouders. Zaterdagochtend na een gezamenlijk ontbijt waren de ouders weer welkom om hun zoon of dochter op te halen. Die ongetwijfeld een ervaring rijker zijn geworden.

Meer berichten