Foto:

Barendrechtse Kanjer- beker naar Drenthe

Ingezonden

De Barendrechtse Kanjerbeker gaat heel Nederland door. Paulien Bats uit Groningen heeft de Kanjerbeker vandaag doorgegeven aan Anqueline Visser uit IJsselmuiden (Overijssel). Anquelien heeft vanuit bijna niks de regio Overijssel/Noord van de MS Vereniging nieuw leven heeft ingeblazen. Paulien zegt over haar: "Ik vind haar een kanjer omdat ze dat allemaal zonder input of lessen of wat dan ook doet, ze doet het gewoon, heel stoer."

Barendrecht - De Kanjerbeker is een initiatief van Verhalenvinder Babs Mouton uit Barendrecht. De actie is bedoeld om vrouwen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze doen. De wisselbeker reisde via Werkendam, Eindhoven, Pijnacker, Hellevoetsluis, Den Haag en Groningen naar het plaatsje Ijsselmuiden in Overijssel.

Veel te bescheiden

Paulien Bats vond het nog niet meevallen een kanjer uit te kiezen: "Van alle dames waaruit ik kon kiezen, en dat vind ik er veel te veel, wat zijn er veel stoere dames, heb ik haar gekozen omdat zij deze bokaal ook als pluim verdient. Anquelien is veel te bescheiden om alles wat zij doet als geweldig te benoemen." Anquelien werd thuis in haar huiskamer verrast door Paulien.

De Kanjeractie

In augustus 2017 heeft Babs Mouton, coach en Verhalenvinder, de Kanjeractie opgezet. Zij wil door het doorgeven van de Kanjerbeker vrouwen de waardering (laten) geven die ze zichzelf niet geven. Met deze waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Het doel van Babs is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie. De Kanjerbeker is een wisselbeker: elke kanjer geeft de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt weer een kanjer vindt.

Meer informatie over de Kanjeractie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie

Meer berichten