Foto:

Geslaagde kick off BSM

Donderdag heeft op Calvijn Groene Hart de zeer geslaagde kick off van de pilot voor het havo-examenvak BSM plaatsgevonden. BSM staat voor Bewegen, Sport en Maatschappij en bestaat zowel uit praktijk- als theorielessen. De leerlingen leren bewegingssituaties kiezen, arrangeren en begeleiden, niet alleen voor zichzelf maar vooral ook voor anderen. Hierdoor vormt het vak tevens een uitstekende basis voor leerlingen die later in het hoger onderwijs paramedische of pedagogische studies willen volgen.

De enthousiaste docenten, Isabel Gulden en Delano Cronie, lieten de leerlingen bij de kick off kennismaken met de frisbeesport en bijbehorende theorieën. Bovendien kwamen algemene onderdelen aanbod, zoals de opbouw van een goede warming up. Vanaf volgende week moeten de leerlingen per toerbeurt zelf een verantwoorde warming up verzorgen.


Inzet

Daarnaast zullen de havisten hun kwaliteiten inzetten en vergroten bij verschillende Barendrechtse organisaties zoals Wellnesselande en het Inge de Bruijn Zwembad. Zij gaan zich ook richten op EHBO en een gezonde levensstijl.
Om tijdens alle activiteiten goed zichtbaar te zijn, ontvingen de leerlingen aan het eind van de eerste les een mooie set BSM-kleding. Zowel de leerlingen als de docenten hebben genoten van de kick off en kijken al uit naar een sportieve, leerzame tijd.

Meer berichten