Erwin Nuyting: nu al belangrijk voor Smitshoek.
Erwin Nuyting: nu al belangrijk voor Smitshoek. (Foto: john de pater)

Met Erwin Nuytinck wint Smitshoek aan degelijkheid

door Jan J. Timmer

Barendrecht - In de persoon van Erwin Nuytinck haalde Smitshoek de voorbije zomer precies de speler die het zocht: een verdedigende middenvelder met overzicht, coachend vermogen en hardheid.

"Dat zijn inderdaad mijn belangrijkste voetbaleigenschappen", glimlacht de oud-speler van RBC Roosendaal, Excelsior, Alphense Boys en Poortugaal. Afgelopen zaterdag liet Nuytinck (24) al die eigenschappen zien in de uitwedstrijd tegen Swift. Smitshoek speelde compact en won met 1-2. "Ik denk dat we dat vaker gaan zien dit seizoen", grijnst de in Rotterdam studerende Zeeuw. "We zitten in een zware competitiepoule en moeten daardoor slim spelen. De tegenstander mag het spel maken, terwijl wij op de omschakeling loeren. Ik ben in dat systeem één van de spelers die de organisatie bewaakt. Vind ik een mooie taak."

Erwin Nuytinck leek ooit op weg naar een loopbaan in het betaalde voetbal. Na acht seizoenen RBC Roosendaal kwam hij in 2011 over naar Excelsior. Op Kralingen maakte hij zijn profdebuut. Blessureleed zorgde er vervolgens voor dat hij als beroepsvoetballer moest afhaken. Vorig seizoen kwam hij uit voor zondageersteklasser Poortugaal. "Toen de club bekend maakte voortaan op zaterdag te gaan voetballen, was dat voor mij een teken om eens om me heen te kijken", blikt hij terug op het voorbije voetbaljaar. "Dat besluit kwam eigenlijk plotsklaps en dat irriteerde best wel. We bleke een seizoen lang voor de kat zijn viool te hebben gevoetbald. Omdat mijn voormalige ploeggenoot en 'collega-Zeeuw'Bart Deprez inmiddels al bij Smitshoek speelde, leek die club ook mij een aantrekkelijke optie. Bovendien kende ik trainer Richard Middelkoop nog van vroeger. Tja, dan is één en één snel twee." Nuytinck stelt vast in een leuke groep te zijn terechtgekomen. "De sfeer is prima. Ik was snel gewend. We gaan proberen om ons in veiligheid te spelen in deze sterke Hoofdklasse A; dat lijkt me een realistisch doel. En als het écht lekker draait kunnen we misschien stiekem een keer meedoen om, een periodetitel. Nee, een positie in de top 5 zit er echt niet in voor Smitshoek, daarvoor missen we de kwaliteit. Is geen schande hoor. Wanneer we ons rechtstreeks weten te handhaven op dit niveau dan hebben we het gewoon goed gedaan. Ik ga daar mijn steentje aan bijdragen, week in week uit. Als nummer 6, dat nummer past mij."

Meer berichten